Skip to main content

«Στροφή» Λε Πεν για το δημοψήφισμα για τη θανατική ποινή

Η Μαρίν Λε Πεν είχε ταχθεί υπέρ της θανατικής ποινής κατά το παρελθόν. Ερωτηθείσα για το France 2 σχετικά με το θέμα, η υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού (Rassemblement National, RN) για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, η κ. Λε Πεν είπε την Πέμπτη: «Το ζήτημα της θανατικής ποινής θα μπορούσε να περάσει από δημοψήφισμα. Όλα θα μπορούσαν να περάσουν από δημοψήφισμα».

Η υποψήφια της ακροδεξιάς κατηγόρησε επίσης τον Εμανουελ Μακρόν λέγοντας ότι «ουδέποτε άλλος πρωθυπουργός έχει δείξει τέτοια αυταρχικότητα», όταν εκείνος της είχε επιρρίψει τέτοιες κατηγορίες. Πάντως είχε δηλώσει πως θα καταψήφιζε πλέον κάτι τέτοιο.

Όμως σήμερα το πρωί της Παρασκευής στο BFMTV, η υποψήφια του RN απάντησε σε νέα ερώτηση για ενδεχόμενο δημοψήφισμα: «Δεν μπορούμε, είναι αντισυνταγματικό», εννοώντας ότι δεν μπορεί να τεθεί ένα ερώτημα που να απαιτεί τέτοια αναθεώρηση του Γαλλικού Συντάγματος.

Είχε επίσης δηλώσει πρόσφατα ότι ήταν πλέον αντίθετη στην επαναφορά της ποινής, αλλά και ότι από την άλλη ήταν υπέρ μιας αδιαπραγμάτευτης ισόβιας κάθειρξης.

naftemporiki.gr