Skip to main content

Ο Μελανσόν καλεί σε διαβούλευση τους υποστηρικτές του, επισημαίνοντας τον «κίνδυνο Λε Πεν»

Ο Μελανσόν ξεκινά μια διαβούλευση με τους υποστηρικτές του επισημαίνοντας τον κίνδυνο της Μαρίν Λε Πεν εν όψει του β’ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Ο υποψήφιος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» κάλεσε σε ηλεκτρονική διαβούλευση τους ψηφοφόρους του για να αποφασίσουν αν θα στηρίξουν τον Μακρόν, θα ψηφίσουν λευκό ή θα απέχει στον δεύτερο γύρο.

Αυτή τη φορά, ο Μελανσόν ήταν ξεκάθαρος από το βράδυ του πρώτου γύρου. «Δεν πρέπει να δώσουμε ούτε μια ψήφο στην κυρία Λε Πεν», είπε στους υποστηρικτές του, αφού έμαθε ότι ήρθε τρίτος, αποτυγχάνοντας να προκριθεί στον δεύτερο γύρο.

Ωστόσο, μη δίνοντας οδηγίες ψηφοφορίας, οι Insoumis ξεκίνησαν μια διαδικτυακή διαβούλευση, όπως και το 2017, για να αποφασίσουν τι θα κάνουν στον δεύτερο γύρο: Εμμανουέλ Μακρόν, λευκή ψήφος ή αποχή. Η υπόθεση της ψήφου της Μαρίν Λεπέν δεν προτείνεται.

Στην ιστοσελίδα του, το France Insoumise υπενθυμίζει «πώς αυτή η κόντρα μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και της Μαρίν Λε Πεν δεν ανταποκρίθηκε στα προβλήματα της χώρας, ειδικά ενόψει της οικολογικής και κοινωνικής έκτακτης ανάγκης», αλλά διευκρινίζει ότι «το ένα και το άλλο δεν είναι ισοδύναμα. Η Μαρίν Λε Πεν προσθέτει στο εγχείρημα της κοινωνικής κακοποίησης που μοιράζεται με τον Εμανουέλ Μακρόν μια επικίνδυνη ζύμωση εθνοτικού και θρησκευτικού αποκλεισμού. Ένας λαός μπορεί να καταστραφεί από αυτό το είδος διαίρεσης. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν ισούται με κανένα άλλο κακό».

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες, το 23% των ψηφοφόρων του Μελανσόν εμφανίζεται, έτοιμο να υπερψηφίσει τη Λε Πεν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Το 33% δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Μακρόν, ενώ το 44% προσανατολίζεται στην αποχή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για τις Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές