Skip to main content

Εμβόλια Covid:-19: Ένα δισεκατομμύριο δόσεις έχει μεταφέρει η Emirates SkyCargo

Δεκαοκτώ μήνες μετά την πρώτη μεταφορά εμβολίων κατά του Covid-19, η Emirates SkyCargo έχει μεταφέρει 1 δισεκατομμύριο δόσεις. Τα εμβόλια μεταφέρθηκαν, μέσω του Ντουμπάι, σε περισσότερους από 80 προορισμούς, συμβάλλοντας στα τοπικά προγράμματα εμβολιασμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, περισσότεροι από 4.200 τόνοι εμβολίων, που ισοδυναμούν με περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο δόσεις, έχουν μεταφερθεί σε πάνω από 80 προορισμούς με περισσότερες από 2.000 πτήσεις της Emirates, ενώ περίπου τα δύο τρίτα των δόσεων μεταφέρθηκαν σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Τον Οκτώβριο του 2020, η Emirates ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει έναν αποκλειστικό κόμβο με πιστοποίηση GDP για τη μεταφορά εμβολίων κατά της νόσου. Τον ίδιο μήνα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στον τομέα  διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού, το τμήμα μεταφοράς φορτίου (cargo) της Emirates πραγματοποίησε δοκιμαστικές μεταφορές  εμβολίων μέσω του Ντουμπάι.

Τον Ιανουάριο του 2021, η Emirates SkyCargo συνεργάστηκε με κορυφαίες εταιρείες, που έχουν έδρα το Ντουμπάι, για να συγκροτήσουν τη Dubai Vaccine Logistics Alliance και να επιταχύνουν τη διανομή των εμβολίων μέσω του Ντουμπάι στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ τον Φεβρουάριο του 2021, ο αερομεταφορέας υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη UNICEF με στόχο να δώσει προτεραιότητα στη μεταφορά και την παράδοση εμβολίων για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας COVAX. Μέχρι τις αρχές Απριλίου 2021, είχε ήδη μεταφέρει περισσότερες από 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Τον Ιούνιο του 2021, επέκτεινε την υποδομή της  ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας για φαρμακευτικά προϊόντα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, επιτρέποντάς της να αποθηκεύει περίπου 60-90 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων επιπλέον ανά πάσα στιγμή. Με την κλιμάκωση της παγκόσμιας διανομής και χορήγησης εμβολίων, ενίσχυσε τη μεταφορά μεγαλύτερης ποσότητας εμβολίων κατά της Covid-19 από τη χώρα παραγωγής τους προς άλλους προορισμούς, φτάνοντας τις 250 εκατομμύρια δόσεις τον Σεπτέμβριο του 2021 και τις 600 εκατομμύρια δόσεις τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.