Skip to main content

Γαλλικές εκλογές: Ο Σαρκοζί ψηφίζει Μακρόν στον β’ γύρο

Ο Νικολά Σαρκοζί σπάει τη σιωπή του: Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε την Τρίτη στον λογαριασμό του στο Twitter ότι πρόκειται να ψηφίσει τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

«Πιστεύω ότι έχει την απαραίτητη εμπειρία απέναντι σε μια σοβαρή διεθνή κρίση που είναι πιο περίπλοκη από ποτέ», επαινεί ιδιαίτερα ο ιδρυτής των Ρεπουμπλικανών. Πιστεύει επίσης ότι το «οικονομικό εγχείρημα» του Μακρόν «βάζει την προώθηση της εργασίας στο επίκεντρο όλων των προτεραιοτήτων του» και ότι «η ευρωπαϊκή του δέσμευση είναι σαφής και ξεκάθαρη».

Επιπλέον, ο Νικολά Σαρκοζί θεωρεί ότι «η πίστη στις αξίες της Ρεπουμπλικανικής δεξιάς» και «η κουλτούρα της κυβέρνησης» των Ρεπουμπλικανών πρέπει να τους οδηγήσει «να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για συσπείρωση γύρω από τον Εμανουέλ Μακρόν ενόψει των προεδρικών εκλογών.»

«Είναι, στην παρούσα κατάσταση των πραγμάτων, ο μόνος σε θέση να δράσει», κρίνει.

Η δημόσια τοποθέτηση Σαρκοζί έχει ενδιαφέρον καθώς στον α’ γύρο είχε αποφύγει εντέχνως να στηρίξει την υποψήφια των Les Republicains, Βαλερί Πεκρές, ανεξαρτήτως του ναυαγίου που υπέστη τελικά η παράταξη.

Μάλιστα, η δημόσια στήριξη από τον Σαρκοζί ήταν ένα στοίχημα για την Πεκρές, το οποίο βέβαια δεν κατόρθωσε να επιτύχει.