Skip to main content

Γαλλία: Έρευνα για τα σοβαρά επεισόδια στη Ρεν, με την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Η εισαγγελία της γαλλικής πόλης της Ρεν ανακοίνωσε τη Δευτέρα 11 Απριλίου ότι άνοιξε έρευνα μετά τη βία και τις ζημιές που προκλήθηκαν το προηγούμενο βράδυ στο κέντρο της πόλης, μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Αυτή η έρευνα που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής «στοχεύει τους επικεφαλής σοβαρών ζημιών σε περιουσία δημοσίου συμφέροντος και ιδιωτικής περιουσίας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη δημόσια οδό», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελία της Ρεν, διευκρινίζοντας ότι η ποινή που επιβλήθηκε ήταν πέντε χρόνια και πρόστιμο 75.000 ευρώ.

 Σύμφωνα με την εισαγγελία, «διάφορες ζημιές έγιναν κατά τη διάρκεια της βραδιάς» στο κέντρο της μητρόπολης της Βρετάνης.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, περίπου 500 άτομα, κυρίως νέοι, ορισμένοι από τους οποίους φορούσαν κουκούλες, έστησαν οδοφράγματα, έσπασαν βιτρίνες τραπεζών και καταστημάτων, βανδάλισαν στάσεις λεωφορείων ή και κόλλησαν αυτοκόλλητα σε πολλούς τοίχους, φωνάζοντας αντιφασιστικά και αντικαπιταλιστικά συνθήματα.

«Σε πέντε χρόνια, ο Μακρόν έχει διαλύσει τα πάντα και θα το κάνουμε ξανά στον 2ο γύρο… Είμαστε εξοργισμένοι και έχουμε μόνο αυτό για να εκφραστούμε: φωτιά και καταστροφές», είπε στο AFP ένας εκ των διαδηλωτών.

Στη Ρεν, ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν ήρθε πρώτος με 36,31%, μπροστά από τον Εμανουέλ Μακρόν (29,47%). Η Μαρίν Λε Πεν συγκέντρωσε 7,29%, πολύ μακριά από το ποσοστό της στη γαλλική επικράτεια.

naftemporiki.gr