Skip to main content

Γαλλικές εκλογές: Επικράτηση Μακρόν στον β’ γύρο με μικρή διαφορά δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Ο απερχόμενος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα κέρδιζε στον δεύτερο γύρο τη Μαρίν Λεπέν, με ποσοστό μεταξύ 54% και 51% έναντι 46%-49% για την υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού, σύμφωνα με τις πρώτες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν την Κυριακή μετά τον πρώτο γύρο.

Η διαφορά θα ήταν έτσι πολύ μικρότερη από ό,τι πριν από πέντε χρόνια, όταν ο Εμανουέλ Μακρόν κέρδισε με 66,1% των ψήφων έναντι 33,9% της κ. Λεπέν. Και οι δύο προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο της Κυριακής, με περίπου 28% των ψήφων για τον νυν πρόεδρο και περίπου 23% για τη Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Περίπου το ένα τρίτο (35%) των ψηφοφόρων της υποψήφιας LR Βαλερί Πεκρές θα στήριζε τον κ. Μακρόν και περίπου το ίδιο ποσοστό θα ψήφιζε την Μαρίν Λεπέν. Το υπόλοιπο 30% επιλέγει λευκό ή ή αποχή.

Πολύ διάσπαρτος είναι και ο απολογισμός των ψήφων των ψηφοφόρων του Ζαν-Λυκ Μελανσόν: 33% για τον κ. Μακρόν, 23% για τη Μαρίν Λεπέν και 44% λευκό, ή αποχή, σύμφωνα με το Ifop. Τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων του ακροδεξιού Έρικ Ζέμουρ λένε θα στήριζαν την υποψήφια του RN, έναντι μόνο 4% για τον απερχόμενο πρόεδρο, σύμφωνα με το Ifop.

naftemporiki.gr