Skip to main content

Μακρόν: Τίποτα δεν έχει κριθεί – Οραματίζομαι ένα κίνημα ενότητας και δράσης

«Δεν θέλω μια Γαλλία που θα έχει μόνο συμμάχους τη διεθνή των λαϊκιστών και των ξενοφοβικών», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στην ομιλία του ενώπιον των υποστηρικτών του.

«Μπορείτε να βασιστείτε σε εμένα για να υλοποιήσω αυτό το σχέδιο προόδου, διαφάνειας και ανεξαρτησίας από τη Γαλλία που υπερασπιστήκαμε κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας».

«Χαιρετίζω όσους με στηρίζουν, που θέλουν να βάλουν «φραγμό» στην άκρα δεξιά», προσέθεσε, αναφερόμενος στους υπόλοιπους υποψηφίους που δήλωσαν την στήριξή τους στον β’ γύρο.

«Μην κάνετε λάθος, τίποτα δεν τελείωσε. Η συζήτηση που θα κάνουμε το επόμενο δεκαπενθήμερο είναι καθοριστική για τη χώρα μας και για την Ευρώπη. Θέλουμε μια ανεξάρτητη Γαλλία επειδή είναι ισχυρή οικονομικά, οικολογικά, αγροτικά και πολιτιστικά. Θέλουμε μια Γαλλία όπου, μέσω της οικολογίας, θα μειωθούν οι λογαριασμοί θέρμανσης και θα έχουν όλοι ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Θέλουμε μια Γαλλία που συνεχίζει να εμπιστεύεται την επιστήμη, τη λογική, την ικανότητα, όπως κάναμε τα τελευταία χρόνια», υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος.

«Θέλω μια Γαλλία που μάχεται αποφασιστικά ενάντια στον ισλαμιστικό αυτονομισμό, αλλά όχι μια Γαλλία που εμποδίζει τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους να τρώνε σύμφωνα με τις διδασκαλίες της θρησκείας τους. Θέλω μια Γαλλία που είναι μέρος μιας ισχυρής Ευρώπης, όχι μια Γαλλία που αφήνει την Ευρώπη με συμμάχους μόνο τη διεθνή των λαϊκιστών και των ξενοφοβικών.Θέλω μια Γαλλία πιστή στις αρχές της ελευθερίας, στις αρχές του 1789.», είπε εξαπολύοντας τα βέλη του στη Μαρίν Λε Πεν.

naftemporiki.gr