Skip to main content

Κουλέμπα: Χρειαζόμαστε περισσότερα όπλα- «Είναι παράξενο, αλλά εξυπηρετούν την ειρήνη»

Περισσότερα όπλα ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, από συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Ο Κουλέμπα υπογράμμισε τις προτεραιότητες της Ουκρανίας σε tweet του από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου οι εκπρόσωποι της στρατιωτικής συμμαχίας συναντώνται για να συζητήσουν τον καλύτερο τρόπο παροχής στρατιωτικής υποστήριξης.

Όπως είπε, η ατζέντα του είναι «απλά» και σε αυτήν υπάρχουν τρία θέματα όταν συνομιλεί με τους συμμάχους και πραγματοποιεί διμερείς συναντήσεις: «Όπλα, όπλα και όπλα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία είναι πεπεισμένη ότι ο καλύτερος τρόπος για να νικήσει τη Ρωσία είναι με περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση, είπε ότι χωρίς «βιώσιμες και επαρκείς προμήθειες» όπλων οι ουκρανικές νίκες θα συνοδεύονται από «τεράστιες θυσίες». Πρόσθεσε επίσης ότι όσο πιο γρήγορα φτάσουν οι προμήθειες, τόσο περισσότερες ανθρώπινες ζωές και πόλεις θα σωθούν από την καταστροφή που είδε ο κόσμος στη Μπούτσα.

«Καλώ όλους τους συμμάχους να αφήσουν στην άκρη τους δισταγμούς τους, την απροθυμία τους να παράσχουν στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται γιατί όσο παράξενο κι αν ακούγεται, σήμερα τα όπλα εξυπηρετούν τον σκοπό της ειρήνης», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ουκρανία ζητάει μεταξύ άλλων αεροσκάφη, συστήματα αεράμυνας, πυραύλους και τεθωρακισμένα οχήματα.

 Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ επιθετικών και αμυντικών όπλων – οποιαδήποτε όπλα, συμπεριλαμβανομένων των τανκς και των γρήγορων αεροσκαφών, θα χρησιμοποιηθούν για την υπεράσπιση της Ουκρανίας. Σημείωσε μάλιστα ότι οποιαδήποτε χώρα κάνει αυτή τη διάκριση φέρεται υποκριτικά.

naftemporiki.gr