Skip to main content

Αύριο η συνάντηση Τζο Μπάιντεν – Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στο επίκεντρο τα ενεργειακά

Αύριο στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «για να συζητήσουν τη συνεργασία στο πλαίσιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», όπως ανέφερε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ στο Twitter.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να επικεντρωθούν στο θέμα της ενεργειακής απεξάρτησης της Ε.Ε. από τη Ρωσία.

Ε.Ε. και ΗΠΑ βρίσκονται κοντά σε μία συμφωνία για το φυσικό αέριο. Ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τζο Μπάιντεν, σημείωσε ότι η συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί ίσως και αύριο, Παρασκευή. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg θα διασφαλίζει σημαντικές ποσότητες αμερικανικού φυσικού αερίου και υδρογόνου για την Ευρώπη. 

«Μία μεγάλη προτεραιότητα τόσο για τον πρόεδρο όσο και για τους Ευρωπαίους συμμάχους είναι να περιοριστεί η εξάρτηση από το ρωσικό αέριο. Είναι σημαντικός λοιπόν  ο οδικός χάρτης για να το πετύχουμε – τι βήματα πρέπει να γίνουν, τι μπορούν να κάνουν οι ΗΠΑ για να συμβάλλουν, τι θα πρέπει να κάνει η ίδια η Ευρώπη» είπε σε δημοσιογράφους ο Σάλιβαν. 

naftemporiki.gr