Skip to main content

Σφοδρή επίθεση Μενβέντεφ στις ΗΠΑ: «Θέλουν να ταπεινώσουν τη Ρωσία»

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, από τους πιο στενούς σύμμαχους του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν στόχο να ταπεινώσουν, να διχάσουν και τελικά να καταστρέψουν τη Ρωσία.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει ποτέ να συμβεί αυτό.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος έχει υπάρξει πρόεδρος της Ρωσίας από το 2008 μέχρι το 2021, και είναι τώρα αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε πως ένα τέτοιο σχέδιο -εάν ποτέ επιτευχθεί- θα μπορούσε να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον κόσμο.

«Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει ποτέ μια τέτοια εξέλιξη», τόνισε σε μήνυμα του στο Telegram.

«Οι ΗΠΑ διεξάγουν συνεχώς παράλογους πολέμους, συνήθως μακριά από το έδαφος τους. Χωρίς κανόνες και χωρίς να υπολογίζουν τι αυτοί σημαίνουν για τη διεθνή κοινότητα. Με το δικαίωμα να εγκαταλείπουν τα πάντα και τους πάντες, αφήνοντας πίσω τους αίμα, ερείπια, πολιτική και οικονομική καταστροφή» είπε, φέρνοντας ως παράδειγμα τους πολέμους στην Κορέα, στο Βιετνάμ, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες. «Μόνο κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, οι Αμερικάνοι σκότωσαν περισσότερους από ένα εκατομμύριο Βιετναμέζους. Πραγματικά, το θυμάται κανείς αυτό στην Αμερική;».

«Επόμενος στόχος των ΗΠΑ θα είναι η πλήρης αποδυνάμωση της Κίνας. Και τότε θα απομένουν ελάχιστα βήματα από το ξέσπασμα μιας σοβαρής παγκόσμιας κρίσης, με κατάρρευση της ενέργειας και των τροφίμων, με αποτυχία όλων των συλλογικών συστημάτων ασφαλείας και σύντομα μιας τεράστιας πυρηνικής έκρηξης που θα οδηγήσει σε μια νέα παγκόσμια πραγματικότητα, σε έναν κόσμο που θα ζει κάτω από το έδαφος» είπε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος επιτέθηκε προσωπικά στον Τζο Μπάιντεν.

«Μπράβο κύριε Πρόεδρε. Έχετε ήδη ζήσει τη ζωή σας, δεν μπορείτε να φοβάστε, επειδή στα 80 σου τίποτα δεν είναι ιδιαίτερα τρομακτικό» ανέφερε.

Πηγή: TASS

.Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr