Skip to main content

Γαλλία: Τι συμβαίνει με τον λογαριασμό του Μακρόν στο twitter;

Η προεκλογική ομάδα του Εμανουέλ Μακρόν θέλει να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για τον Γάλλο πρόεδρο και τους αντιπάλους του στο Twitter, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στα μέσα Μαρτίου, η Εθνική επιτροπή ελέγχου της εκλογικής εκστρατείας ζήτησε από την ομάδα του προέδρου να σταματήσει να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του Μακρόν στο Twitter για προεκλογικούς σκοπούς, αφού η «επιστολή του προς τον γαλλικό λαό» που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του κοινοποιήθηκε στους οκτώ εκατομμύρια ακολούθους του.

Τώρα, το στρατόπεδο του αρχηγού κράτους υποστηρίζει ότι άλλοι υποψήφιοι για την προεδρία, όπως η Βαλερί Πεκρές, περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού, και η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να μοιράζονται υλικό σχετικά με την προεδρική εκστρατεία στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

«Κανένας από τους υποψηφίους, με εξαίρεση τον δικό μας, δεν έχει εφαρμόσει» τις συστάσεις της επιτροπής, έγραψε η ομάδα του Μακρόν σε επιστολή που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο, ελπίζοντας ότι «θα εφαρμοστούν με την ίδια επιμέλεια από όλους τους άλλους υποψηφίους που χρησιμοποίησαν το λογαριασμούς.”

Η καμπάνια του Μακρόν δεν χρησιμοποιεί πλέον τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αλλά αντ’ αυτού άλλον έναν που ονομάζεται “Emmanuel Macron avec vous” (σ.σ. ο Εμανουέλ Μακρόν μαζί σας), ο οποίος έχει πολύ πιο περιορισμένο κοινό με περίπου 23.100 ακόλουθους μέχρι στιγμής. Στο τελευταίο μεταδόθηκε η ομιλία του Γάλλου προέδρου για το εκλογικό του πρόγραμμα την περασμένη εβδομάδα.

Η διαμάχη υπογραμμίζει πόσο σημαντικά είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προεδρική εκστρατεία της Γαλλίας. Δείχνει επίσης πόσο δύσκολο είναι για τον Μακρόν να είναι και εν ενεργεία πρόεδρος ενώ επιδιώκει να επανεκλεγεί. Ωστόσο, βρίσκεται σε καλό δρόμο για να διατηρήσει την προεδρία του.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Politico