Skip to main content

Πούτιν σε Σ. Μισέλ: Το Κίεβο δεν επιδεικνύει σοβαρή στάση για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συζήτησαν την κατάσταση γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία σε τηλεφωνική συνομιλία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Συνεχίστηκαν οι συζητήσεις για την κατάσταση που σχετίζεται με τη διεξαγωγή της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την προστασία των δημοκρατιών του Ντονμπάς, καθώς και για ανθρωπιστικές πτυχές, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την εκκένωση αμάχων», σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος της Ρωσίας περιέγραψε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τις θεμελιώδεις εκτιμήσεις των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών εκπροσώπων για την ανάπτυξη συμφωνιών.

«Ταυτόχρονα, σημειώθηκε ότι το Κίεβο δεν επιδεικνύει σοβαρή στάση για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων», ανέφερε το Κρεμλίνο. 

Ο Πούτιν επέστησε την προσοχή του Μισέλ στο γεγονός ότι η ηγεσία της ΕΕ αγνόησε τη χθεσινή εγκληματική ενέργεια του ουκρανικού στρατού, ο οποίος εκτόξευσε πύραυλο στο Ντόνετσκ, που οδήγησε σε πολυάριθμα θύματα αμάχων.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr