Skip to main content

Σόιγκου: Η Ρωσία δεν καταλαμβάνει ουκρανικό έδαφος- Συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας

Η Ρωσία θα συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία έως ότου πετύχει τους στόχους της, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Σόιγκου δήλωσε ότι ο βασικός στόχος της Μόσχας είναι να προστατευθεί από τις απειλές που δημιουργούνται από τη Δύση και είπε ότι η Ρωσία δεν καταλαμβάνει ουκρανικό έδαφος.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα συνεχίσουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν καθοριστεί», δήλωσε ο Σόιγκου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.

Ο Σόιγκου θεωρείται από το αμερικανικό περιοδικό Foreign Affairs ότι είναι αυτός που έδωσε την ώθηση στον Βλαντιμίρ Πούτιν ώστε να επιλέξει μία μεγάλης κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία, πείθοντάς τον ότι «ο στρατός μπορεί να πετύχει εκεί όπου είχε αποτυγχάνει η FSB- η ρωσική μυστική υπηρεσία».

Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Δύση δεν πρέπει να διαθέτει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε καμία χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες φιλοξενούν πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ και λαμβάνει μέτρα για να εμποδίσει την Ουκρανία να αποκτήσει παρόμοια όπλα.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr