Skip to main content

Ουκρανία: Απαγόρευση πτήσεων προς Ρωσία από Βουλγαρία, Πολωνία, Τσεχία

Η Ρωσική Υπηρεσία Αερομεταφορών (Rosaviatsia) ανακοίνωσε την απαγόρευση  των πτήσεων προς τη Ρωσία για τις αεροπορικές εταιρείες της Βουλγαρίας, της Πολωνίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας λόγω της πολιτικής αυτών των κρατών, μεταδίδει το Ria Novosti.

«Λόγω των εχθρικών αποφάσεων των αεροπορικών αρχών της Βουλγαρίας, της Πολωνίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας, από τις 26 Φεβρουαρίου 2022 και από τις 15:00 ώρα Μόσχας, οι αερομεταφορείς αυτών των κρατών και (ή) που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτές τις χώρες,υπόκεινται σε περιορισμούς στις πτήσεις σε σημεία στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων διέλευσης μέσω του εναέριου χώρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ως απάντηση στην απαγόρευση όλων των πολιτικών πτήσεων αεροσκαφών που εκτελούνται από ρωσικούς αερομεταφορείς και (ή) είναι νηολογημένα στη Ρωσία», εξηγεί η Rosaviatsia .

Όπως διευκρινίζεται, πτήσεις από αυτές τις χώρες μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με ειδική άδεια που εκδίδεται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών ή το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. 

naftemporiki.gr