Skip to main content

Η εξέγερση των Τόρις εναντίον του Μπόρις Τζόνσον εντείνεται

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Οι αποκαλύψεις για τα  κορονο-πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ, εντείνουν την  εξέγερση των Τόρις εναντίον του Μπόρις Τζόνσον. «Ο Πρωθυπουργός μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσει ψήφο δυσπιστίας», γράφουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η εσωκομματική εξέγερση κατά του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον επιταχύνεται. Έως και 20 βουλευτές των Τόρις θέλουν να στείλουν επιστολές μομφής, έγραψε ο ρεπόρτερ της Telegraph,Κρίστοφερ Χόουπ, στο Twitter. Είναι πολύ πιθανό να επιτευχθούν οι 54 ψήφοι που απαιτούνται για την ψήφο δυσπιστίας στον Τζόνσον. «Ο χρόνος του Τζόνσον έχει τελειώσει» ανέφερε ο Χόουπ,επικαλούμενος Συντηρητικούς βουλευτές . Συνήθως καλά ενημερωμένοι ρεπόρτερ από άλλα μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν την πληροφορία.

Ο Τζόνσον υφίσταται σημαντική πίεση εδώ και εβδομάδες λόγω αποκαλύψεων για πάρτι στα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του lockdown του κορωνοϊού. Η φήμη του μεταξύ του πληθυσμού και του κόμματος θεωρείται ήδη ότι έχει πληγεί σοβαρά.

Ο Τζόνσον παλεύει για την παραμονή του στο πρωθυπουργικό αξίωμα εδώ και εβδομάδες. Σήμερα, όπως ζήτησαν οι πιο σκληροπυρηνικοί βουλευτές του, ο Τζονσον θα ανακοινώσει ότι θα άρει ορισμένους περιοριστικούς κανόνες για την πανδημία, που είχε επαναφέρει μόλις λίγο πριν τα Χριστούγεννα λόγω της διάδοσης της παραλλαγής όμικρον.. Η απαίτηση για μάσκα στα καταστήματα και τα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρέπει επίσης να ανακληθεί, όπως ανέφερε το BBC.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.