Skip to main content

Η εξέγερση των Τόρις εναντίον του Μπόρις Τζόνσον εντείνεται

Οι αποκαλύψεις για τα  κορονο-πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ, εντείνουν την  εξέγερση των Τόρις εναντίον του Μπόρις Τζόνσον. «Ο Πρωθυπουργός μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσει ψήφο δυσπιστίας», γράφουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η εσωκομματική εξέγερση κατά του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον επιταχύνεται. Έως και 20 βουλευτές των Τόρις θέλουν να στείλουν επιστολές μομφής, έγραψε ο ρεπόρτερ της Telegraph,Κρίστοφερ Χόουπ, στο Twitter. Είναι πολύ πιθανό να επιτευχθούν οι 54 ψήφοι που απαιτούνται για την ψήφο δυσπιστίας στον Τζόνσον. «Ο χρόνος του Τζόνσον έχει τελειώσει» ανέφερε ο Χόουπ,επικαλούμενος Συντηρητικούς βουλευτές . Συνήθως καλά ενημερωμένοι ρεπόρτερ από άλλα μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν την πληροφορία.

Ο Τζόνσον υφίσταται σημαντική πίεση εδώ και εβδομάδες λόγω αποκαλύψεων για πάρτι στα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του lockdown του κορωνοϊού. Η φήμη του μεταξύ του πληθυσμού και του κόμματος θεωρείται ήδη ότι έχει πληγεί σοβαρά.

Ο Τζόνσον παλεύει για την παραμονή του στο πρωθυπουργικό αξίωμα εδώ και εβδομάδες. Σήμερα, όπως ζήτησαν οι πιο σκληροπυρηνικοί βουλευτές του, ο Τζονσον θα ανακοινώσει ότι θα άρει ορισμένους περιοριστικούς κανόνες για την πανδημία, που είχε επαναφέρει μόλις λίγο πριν τα Χριστούγεννα λόγω της διάδοσης της παραλλαγής όμικρον.. Η απαίτηση για μάσκα στα καταστήματα και τα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρέπει επίσης να ανακληθεί, όπως ανέφερε το BBC.

naftemporiki.gr