Skip to main content

Η Ινδία ενέκρινε για χρήση το χάπι της Merck για τον Covid-19

Η Ινδία ενέκρινε το χάπι της Merck για τον COVID-19 και δύο ακόμη εμβόλια για επείγουσα χρήση ως η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο που προετοιμάζεται για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας έχει ήδη δηλώσει ότι θα επιτρέψει ενισχυτικές δόσειςCOVID-19 για μέρος του πληθυσμού της, καθώς ορισμένες πολιτείες σημείωσαν αύξηση των κρουσμάτων.

Οι εγκρίσεις έκτακτης ανάγκης έρχονται τη στιγμή που λαμβάνονται μέτρα για την ενίσχυση των αποθεμάτων οξυγόνου και την ενίσχυση των υποδομών υγείας της χώρας.

Το Molnupiravir θα κατασκευάζεται στην Ινδία από 13 εταιρείες για περιορισμένη χρήση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με COVID-19, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας της χώρας Mansukh Mandaviya.

Το αντιιικό χάπι μολνουπιραβίρης της Merck εγκρίθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα για ορισμένους ενήλικες ασθενείς υψηλού κινδύνου και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους κατά περίπου 30% σε μια κλινική δοκιμή.

Οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες είπαν ότι η Ινδία πρέπει να διπλασιάσει την εκστρατεία εμβολιασμού και ορισμένες πολιτείες έχουν επιβάλει νυχτερινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας και άλλους περιορισμούς ενόψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς για να αποτρέψουν την αύξηση των λοιμώξεων και την επανάληψη του καλοκαιριού του 2021 όταν ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα λοιμώξεων άφησε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Η προσπάθεια εμβολιασμού της χώρας μέχρι στιγμής κυριαρχείται από μια εγχώρια παραγόμενη έκδοση του AstraZeneca για τον COVID-19 που έχει ληφθεί από το Serum Institute και το αδρανοποιημένο εμβόλιο Covaxin της Bharat Biotech.

Η Ινδία έχει χορηγήσει μέχρι στιγμής 1,43 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 και το 62% του επιλέξιμου πληθυσμού της έχει λάβει και τις δύο δόσεις. Η χώρα σχεδιάζει να ξεκινήσει τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 15-18 ετών από τις 3 Ιανουαρίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters