Skip to main content

Σε τηλεργασία 3-4 φορές την εβδομάδα στρέφεται η Γαλλία

Σε στροφή προς την τηλεργασία προσανατολίζεται η Γαλλία, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, με την υπουργό Εργασίας Ελιζαμπέτ Μπορν να ζητεί από τις επιχειρήσεις να «επιταχύνουν» τις διαδικασίες και να προετοιμαστούν «ήδη από τώρα», με στόχο οι υπάλληλοί τους να εργάζονται από το σπίτι 3 με 4 ημέρες την εβδομάδα μετά τα Χριστούγεννα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι με την κατάσταση αυτή πρέπει να επιταχυνθεί, να ενισχυθεί η τηλεργασία με στόχο το λιγότερο τρεις ημέρες την εβδομάδα για τις θέσεις εργασίας που το επιτρέπουν, ή ακόμη και τέσσερις όταν αυτό είναι εφικτό», επεσήμανε η Μπορν στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Αυτή η ενίσχυση της τηλεργασίας προέκυψε από τη συνάντηση της Δευτέρας της υπουργού Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους, που κλήθηκαν να πουν τη γνώμη τους για το πάσο υγείας στους χώρους εργασίας. 

Η τρέχουσα έκδοση του εταιρικού υγειονομικού πρωτοκόλλου προβλέπει ότι οι εργοδότες, σε συνεννόηση με τους υπαλλήλους τους, καθορίζουν τις διαδικασίες για να καταφύγουν στην εργασία στο σπίτι, υποδεικνύοντας, αλλά όχι υποχρεωτικά, έναν στόχο δύο έως τριών ημερών την εβδομάδα λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Les Echos, Le Figaro