Skip to main content

«Ανταρσία κατά Ρέντσι θα επιχειρήσει η αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος»

Η αριστερή εσωκομματική αντιπολίτευση στο κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας θα επιδιώξει να ανακτήσει τον έλεγχό του, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, υποστηρίζει ειδικός αναλυτής της ιστορικής εφημερίδας Il Manifesto.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, ο Αντρέα Φαμπότσι σημειώνει ότι, ήδη από τις πρώτες κινήσεις, αλλά κι από τη γενικότερη στάση των στελεχών της κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα, φαίνεται ότι η αριστερή πτέρυγα θα επιχειρήσει να ανακαταλάβει το κόμμα.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τη διενέργεια του επόμενου, κρίσιμου για τις εξελίξεις, συνεδρίου, το οποίο κατά τα φαινόμενα θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του 2017.

Σημαίνοντες παράγοντες του Δημοκρατικού Κόμματος ήταν αντίθετοι στο «ναι» στο δημοψήφισμα και υπονόμευσαν την προεκλογική εκστρατεία του κ. Ρέντσι. Τώρα οι εκτός κι εντός κυβερνητικού κόμματος πτέρυγες καλούνται ν’ ανασυνταχθούν κι ενδεχομένως σε ορισμένα σημεία να συμπλεύσουν ενόψει μελλοντικών ανακατατάξεων, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Φαμπότσι.

Το Δημοκρατικό Κόμμα αποτελεί συγκόλληση της αριστερής πτέρυγας της παραδοσιακής ιταλικής Χριστιανοδημοκρατίας με τους σοσιαλδημοκράτες Δημοκράτες της Αριστεράς, που προέρχονται ως επί το πλείστον από το διαλυθέν το 1991 Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα.