Skip to main content

Συνάντηση Μέρκελ – Φάιμαν για το προσφυγικό

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Νέα συνάντηση με τον Αυστριακό ομόλογό της, Βέρνερ Φάιμαν θα έχει αύριο η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, με τους δύο ηγέτες να θέτουν στο επίκεντρο των επαφών τους την ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό ζήτημα..

Σε σημερινές της δηλώσεις, η εκπρόσωπος της αυστριακής καγκελαρίας, Σόνια Στρεσλ, υποστήριξε ότι το προσφυγικό ζήτημα αποτελεί μια πρόκληση για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και ως εκ τούτου η κατανομή των οικονομικών πόρων θα πρέπει να προσανατολίζεται σε μια «τίμια συμμετοχή» στην αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

Η ίδια παράλληλα, ζήτησε να ληφθεί υπόψη η σημερινή κατάσταση στην κατάρτιση του νέου οικονομικού πλαισίου της Ε.Ε., επισημαίνοντας ότι ήδη στους επόμενους κοινοτικούς προϋπολογισμούς, θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν τα ποσά για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.