Skip to main content

Οχάιο: Νεκρός από αστυνομικά πυρά 12χρονος με ψεύτικο αεροβόλο

Ένα αγόρι 12 ετών που είχε στην κατοχή του ένα αεροβόλο πιστόλι με μπίλιες, απομίμηση όπλου, απεβίωσε μετά τον τραυματισμό του από τα πυρά αστυνομικών σε ένα πάρκο στο Κλίβελαντ, στην πολιτεία Οχάιο των ΗΠΑ.

Δύο αστυνομικοί εστάλησαν το Σάββατο το απόγευμα στο σημείο έπειτα από μια κλήση στην άμεση δράση σχετικά με έναν ύποπτο που κράδαινε ένα πιστόλι και απειλούσε διερχόμενους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αστυνομικοί απαίτησαν από τον 12χρονο να σηκώσει τα χέρια ψηλά, αλλά αυτός «κατέβασε τα χέρια προς τη μέση του για να πιάσει το πιστόλι». 

Τελικά τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν στο σώμα. Τελικά το αγόρι υπέκυψε στα τραύματά του. 

Η αστυνομία ανέφερε ότι μετά το συμβάν οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν ότι «το πιστόλι το οποίο βρισκόταν στην κατοχή του αγοριού ήταν μια ρεπλίκα τύπου “airsoft” (αεροβόλο με μπίλιες), αντίγραφο ημιαυτόματου πιστολιού, από το οποίο είχε αφαιρεθεί η πορτοκαλί σήμανση ασφαλείας». 

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς είναι στο σώμα λιγότερο από έναν χρόνο, ενώ ο δεύτερος έχει εμπειρία άνω των 10 ετών. 

Η εφημερίδα Plain Dealer γράφει ότι στην ηχογραφημένη κλήση στην άμεση δράση, ο καλών αναφέρει ότι ο ύποπτος ίσως ήταν «έφηβος» και το όπλο ήταν «πιθανόν ψεύτικο», αλλά η πληροφορία αυτή δεν μεταφέρθηκε στους αστυνομικούς που εστάλησαν στο σημείο.