Skip to main content

Δυτ. Αφρική: Ο πρόεδρος του Τόγκο επικεφαλής της περιφερειακής ομάδας δράσης κατά του Έμπολα

Τον πρόεδρο του Τόγκο, Φορ Γκνασινγκμπέ, όρισαν οι ηγέτες των χωρών της δυτικής Αφρικής ως επικεφαλής της ομάδας που θα επιβλέπει τις προσπάθειες περιορισμού των κρουσμάτων της θανατηφόρου επιδημίας Έμπολα, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 5.000 ανθρώπους.

Οι ηγέτες που συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Γκάνας, την Άκρα, ζήτησαν να επιταχυνθεί η προσπάθεια για να βρεθούν διαθέσιμα εμβόλια κατά της νόσου καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται επισήμως σε 13.567 άτομα σε οκτώ χώρες της περιοχής. Η συνάντηση της Άκρα είναι η τρίτη υπό την αιγίδα της Οικονομικής Ένωσης των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) όπου εξετάζονται τρόποι αντιμετώπισης του Έμπολα.

Ο πρόεδρος της Γκάνα Τζον Μαχάμα ο οποίος σήμερα προεδρεύει της περιφερειακής ECOWAS ανέφερε ότι αν και μερικές χώρες έχουν σημειώσει πρόοδο στη σταθεροποίηση της επιδημίας, πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα για την εξάλειψή της. «Ο Έμπολα εξακολουθεί να είναι ένα σοβαρό θέμα και έχουμε ακόμα πολλή και επείγουσα δουλειά να κάνουμε για να νικήσουμε τον ιό και επίσης να αδράξουμε την ευκαιρία για να ενισχύσουμε τα συστήματα δημόσιας υγείας μας για το μέλλον» ανέφερε ο πρόεδρος της Γκάνας.