Skip to main content

Αφγανιστάν: Επτά νεκροί σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι με στόχο λεωφορείο

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση βομβιστή-καμικάζι λεωφορείο που μετέφερε δημόσιους λειτουργούς στη μεγαλύτερη φυλακή του Αφγανιστάν, στην Καμπούλ, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Άλλοι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση. Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Μπασίρ Μουτζάχιντ, το λεωφορείο μετέφερε υπαλλήλους στη φυλακή Πουλ ι Σάρκι.

Ο καμικάζι είχε φθάσει στο σημείο, κοντά στην πύλη της φυλακής, πεζή, ανέφερε ο Νατζίμπ Ντανίς, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με έναν αφγανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο, στο λεωφορείο που προφανώς ήταν ο στόχος της σημερινής επίθεσης, επέβαιναν γυναίκες, μέλη της δύναμης της φρουράς της φυλακής.

Στη φυλακή Πουλ ι Σάρκι είναι έγκλειστοι εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους δεκάδες μέλη του ισλαμιστικού ένοπλου κινήματος των Ταλιμπάν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.