Skip to main content

Δωρεάν παράδοση φαρμάκων κατ’ οίκον σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα από τη Novartis Hellas

Η Novartis Hellas έχοντας στο επίκεντρο των δράσεών της τον ασθενή, συμβάλει στην πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του  COVID 19 σε ασθενείς που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Συγκεκριμένα, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη των ασθενών με χρόνια νοσήματα για εύκολη πρόσβαση στην θεραπεία τους, σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, θέτει σε λειτουργία  πρόγραμμα δωρεάν παράδοσης κατ’ οίκον, των θεραπευτικών αγωγών της.

Ειδικότερα, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που είναι σε ισχύ τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID 19, η Novartis Hellas, σε συνεργασία με την εταιρεία Bioaxis, θα διασφαλίσει τη δωρεάν παράδοση θεραπειών στο σπίτι των ασθενών. Το πρόγραμμα δωρεάν παράδοσης κατ’ οίκον απευθύνεται σε περίπου 5.500 ασθενείς των οποίων η θεραπευτική αγωγή δε διατίθεται από ιδιωτικά φαρμακεία, δεν εξυπηρετούνται από αντίστοιχο πρόγραμμα του συστήματος υγείας και ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου με τα κάτωθι νοσήματα:

Αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα

Αληθής πολυκυτταραιμία

Αυτοάνοση θρομβοκυτταροπενία

Υπερφόρτωση σιδήρου λόγω συχνών μεταγγίσεων

Μελάνωμα

Μεταστατικός καρκίνος μαστού

Μυελοίνωση

Nόσος Cushing

Νοσος Still

Οξεία Μυελογενής Λευχαιμία

Περιοδικά πυρετικά σύνδρομα

Προχωρημένη συστηματική μαστοκυττάρωση

Σοβαρή απλαστική αναιμία

Σοβαρό αλλεργικό άσθμα

Συστηματική Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα

Ψωριασική αρθρίτιδα & Ψωρίαση

Οι ασθενείς μπορούν να επικοινωνήσουν με το γιατρό τους για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα.

Επίσης, υποστηρίζει την υλοποίηση ασθενοκεντρικών πρωτοβουλιών, όπως το πρόγραμμα εκπαίδευσης ατόμων με προβλήματα όρασης στις νέες τεχνολογίες επικοινωνίας και τηλεργασίας. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από την Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα Μάτια» και στόχο έχει την αποφυγή περιθωριοποίησης των ατόμων αυτών και τη διευκόλυνση προσαρμογής τους στις νέες συνθήκες που επιβάλλουν την υιοθέτηση τεχνολογικών λύσεων.

Επιπλέον, η Novartis Hellas σχεδιάζει  την υλοποίηση του Σεμιναρίου Ανάπτυξης Ικανοτήτων & Ενδυνάμωσης και του European Patient Innovation Summit, για 2η συνεχόμενη χρονιά, με στόχο την ενδυνάμωση των φορέων ασθενών ώστε να προωθήσουν, να υποστηρίξουν αποτελεσματικά και να εξελίξουν τη λειτουργία τους.  Με προτεραιότητα την ουσιαστική συμβολή στο έργο των φορέων ασθενών και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις σημερινές συνθήκες που βιώνουμε, η εκπαίδευση θα είναι προσανατολισμένη κυρίως στη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών υπηρετώντας τις ανάγκες των συλλόγων αλλά και των ασθενών.