Skip to main content

Οι χορτοφάγοι κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν από καρδιά

Ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Imperial College του Λονδίνου, μεταξύ των οποίων και η συμπατριώτισά μας Ιωάννα Τζουλάκη, ανέλυσαν στοιχεία που αποκόμισαν από 451.250 ευρωπαίους πολίτες από 10 διαφορετικές χώρες αναφορικά με τον τρόπο διατροφή τους σε σχέση με τις παθήσεις τους. Οι συμμετέχοντες ήσαν ηλικίας 35 έως 70 ετών, χωρίς κάποια χρόνια πάθηση και παρακολουθήθηκαν επί 12 έτη κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τα οποία ανακοινώθηκαν στο πρόσφατο καρδιολογικό συνέδριο, το 70% των ατόμων που κατανάλωναν προιόντα μόνο φυτικής προέλευσης είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο να πάθουν κάποιο καρδιαγγειακό. Αντίθετα, όσοι ήταν λιγότερο φυτοφάγοι είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν χρειάζεται να μην καταναλώνει κανείς φαγητό ζωικής προέλευσης απλά, μπορεί να υποκαταστήσει ένα μέρος της διατροφής του με προϊόντα φυτικής προέλευσης.