Skip to main content

Κέρκυρα: Έπεσαν οι υπογραφές για αναβάθμιση του νοσοκομείου και 3 κέντρων υγείας

Φωτ. αρχείου: ΙΝΤΙΜΕ/ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Τι περιλαμβάνουν τα έργα

Υπεγράφησαν χθες, Τετάρτη 22 Μαΐου, στην Κέρκυρα οι συμβάσεις για έργα σε κτιριακές υποδομές Υγείας στο νησί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, θα υλοποιηθούν έργα που αφορούν σε επισκευαστικές εργασίες σε κτίρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας συνολικής αξίας 1.045.240 ευρώ.

Ακόμη, θα υλοποιηθούν έργα ανακαίνισης και λειτουργικής και ενεργειακής αναβάθμισης στα Κέντρα Υγείας Λευκίμμης, Αγ. Αθανασίου – Αγρού και Αγ. Μάρκου, συνολικής αξίας 3.463.300 ευρώ.

Τις συμβάσεις υπέγραψαν ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Ιωάννης Καρβέλης και οι εκπρόσωποι των ανάδοχων εταιρειών «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε» και «ΦΑΙΑΞ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Ε.Ε.», παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη. Παρών, επίσης, ήταν ο βουλευτής Κέρκυρας με την Νέα Δημοκρατία Στέφανος Γκίκας.

Αγαπηδάκη: Στον αγώνα για την αναμόρφωση της πρόληψης στη χώρα μας είμαστε μαζί

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι σε συνεχή συνεργασία με τους ανθρώπους στο πεδίο και βέβαια τις υγειονομικές περιφέρειες», τόνισε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, προσθέτοντας ότι «σε αυτόν τον αγώνα για την αναμόρφωση της πρόληψης και της υγείας στη χώρα μας είμαστε μαζί». Κάλεσε επίσης όλες τις γυναίκες, στην Κέρκυρα και στα Επτάνησα και σε όλη τη χώρα, να μην αμελήσουν το sms που έχουν λάβει και να κάνουν την μαστογραφία τους, το τεστ παπ τους εντελώς δωρεάν.

Παράλληλα, η κα Αγαπηδάκη σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουμε σε εξέλιξη τη μεγαλύτερη αναβάθμιση των υποδομών υγείας στο ΕΣΥ από τότε που ιδρύθηκε, καθώς έχουμε σε εξέλιξη, 156 κέντρα υγείας σε διαδικασία ανακαίνισης σε όλη την χώρα, 45 εκατομμύρια για ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα κέντρα υγείας σε όλη την χώρα και παράλληλα αναπτύσσουμε 312 ιατρεία χρονίων νοσημάτων».

Το ύψος των συμβάσεων που υπεγράφησαν ανέρχεται συνολικά σε 4,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το οποίο σημειώνει ότι τους διαγωνισμούς για τα έργα ωρίμασε και διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με αναθέτουσα αρχή την 6η Υγειονομική Περιφέρεια του υπουργείου Υγείας. Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας μετείχε σε σύσκεψη με τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας στο Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας, όπου συζητήθηκαν οι ιατρικές ανάγκες του νησιού και όλα τα τρέχοντα ζητήματα των ΚΥ, ενώ παράλληλα επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας Αγ. Μάρκου όπου συνομίλησε με τον διοικητή και το προσωπικό.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κέρκυρας όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και οι λύσεις που δρομολογεί το Υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε: «Βήμα-βήμα, κάθε μέρα προχωράμε πιο κοντά στις χώρες τις οποίες έχουμε ως πρότυπο. Γι’ αυτό το καταφέρουμε γιατί είμαστε στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μπορούμε και διαπραγματευόμαστε. Θέλουμε να διαπραγματευτούμε και το επόμενο Ταμείο Ανάκαμψης και από αυτή τη σκοπιά δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με χαλαρότητα το θέμα των ευρωεκλογών. Είναι κρίσιμο οι πολίτες να συμμετάσχουν στην ευρωεκλογική διαδικασία και να εμπιστευτούν δυνάμεις οι οποίες έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ότι μπορούν να υπερασπιστούν αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας».

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης δήλωσε από την πλευρά του: «Πολύ σύντομα τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων που απορρέουν από την υπογραφή των δύο συμβάσεων, θα τα απολαύσουν οι πολίτες στους οποίους θα παρέχεται απόλυτη και ασφαλής υγειονομική φροντίδα. Από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων μου, με την αρωγή του Υπουργείου Υγείας, έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών στα τρία αυτά Κέντρα Υγείας, τα οποία δεν είναι σήμερα στη μορφή που τα παραλάβαμε. Τα Κέντρα Υγείας θα ανακαινιστούν πλήρως και φυσικά πρόκειται για μια τομή στο εθνικό σύστημα υγείας».

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης ανέφερε: «Υπογράφουμε στην Κέρκυρα δύο πολύ σημαντικές συμβάσεις ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και τριών κέντρων υγείας. Είναι έργα που ήδη έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης και σύντομα θα ενισχύσουν σημαντικά την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών υγείας, προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Θέλω να ευχαριστήσω τη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ και τον κ. Σταμπουλίδη που, με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, ολοκλήρωσαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να βρισκόμαστε σήμερα εδώ αλλά και την 6η ΥΠΕ για την άριστη συνεργασία. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των υποδομών υγείας που έγινε ποτέ στη χώρα είναι γεγονός και το ΤΑΙΠΕΔ θα συνεχίσει να υλοποιεί στρατηγικά έργα που αποδίδουν ουσιαστικά οφέλη για την περιφερειακή ανάπτυξη και την τοπική κοινωνία».