Skip to main content

Αντιδράσεις για τη μεταφορά του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ από την Ν. Ιωνία στην Αγία Παρασκευή

Intime News/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το σημείο είναι μακριά από μέσα μαζικής μεταφοράς

Στην Αγία Παρασκευή μεταφέρουν το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ της Νέας Ιωνίας σύμφωνα με καταγγελία της Ε.Σ.Α.μεΑ. η οποία απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Στο σημείο μάλιστα που το μεταφέρουν είναι μακριά από μέσα μαζικής μεταφοράς και δίχως δυνατότητα στάθμευσης ΙΧ. ενώ, σύμφωνα με την Ε.Σ.Α.μεΑ. η συγκεκριμένη μεταφορά δεν λύνει το πρόβλημα ούτε στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής και των όμορων Δήμων.

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο άτομα με αναπηρία και άτομα με χρόνιες παθήσεις που κάνουν χρήση φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) με μηδενική συμμετοχή και συνεχώς η ΕΣΑμεΑ πιέζει για την αύξησή τους σε όλη την Ελλάδα, όπως και για την αύξηση του αριθμού εργαζομένων σε αυτά, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία τους.

Στις σημερινές συνθήκες εκτόξευσης της ακρίβειας στα βασικά αγαθά, στην ενέργεια, στα καύσιμα, κάθε περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία δημιουργεί αναπόφευκτα δυσβάστακτα οικονομικά και άλλα προβλήματα στα άτομα με αναπηρία και στους χρόνιους πάσχοντες, όπως είναι οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου, οι καρκινοπαθείς, οι ανοσοκατασταλμένοι, οι ρευματοπαθείς, οι πάσχοντες από ΣΚΠ, με καρδιοπάθειες και άλλοι, που λαμβάνουν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακά τους.

Η ΕΣΑμεΑ καλεί τον υπουργό να ξεκαθαρίσει τη θέση και την πολιτική του υπουργείου σχετικά με τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.