Skip to main content

Η «Φλόγα» θα δώσει 1.000.000 ευρώ στα παιδιατρικά νοσοκομεία Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού

Δίπλα στις οικογένειες η Φλόγα

Τη συνεχή στήριξή της στο παιδί που νοσεί από καρκίνο και την οικογένειά του, αποδεικνύει ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ διαθέτοντας 1 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του θεραπευτικού και διαγνωστικού εξοπλισμού στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού.

Μετά από 41 χρόνια συνεχούς δράσης η ΦΛΟΓΑ εξακολουθεί να είναι δίπλα στις οικογένειες με διάφορους τρόπους όπως η νοσηλεία στο σπίτι, η φιλοξενία οικογενειών από την περιφέρεια, η στήριξη της δημόσιας υγείας όπου διαπιστώνουν ανάγκες κ.λπ..

Ως εκ τούτου απέστειλαν επιστολή στο Υπουργείο Υγείας, προς τον υφυπουργό Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, με κοινοποίηση στον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη ότι θα διαθέσουν το ποσόν του 1. Εκατ. ευρώ και αναμένουν προτάσεις τους.

Ζητούν την άδειά τους να επικοινωνήσουν με τους διευθυντές των τμημάτων που κυρίως φροντίζουν τα παιδιά με καρκίνο (ακτινοθεραπευτικό, χειρουργεία, παθολογοανατομικά, εντατικές, τμήματα ιατρικών απεικονίσεων κ.λπ.), για να ενημερωθούν για τις ανάγκες τους και να προχωρήσουν στην προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, με μοναδικό στόχο να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η προσφορά του 1 εκατ. ευρώ είναι επιπλέον των δράσεων που υλοποιούν σε συνεχή βάση για τη χρηματοδότηση κλινικών μελετών, προσωπικού και λοιπών εξόδων των 2 παιδιατρικών νοσοκομείων (αναλυτικά στο συν.2), το κόστος των οποίων ανέρχεται περίπου σε 420 χιλ. ευρώ ετησίως.

Η Φλόγα όλα τα χρόνια βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού, με αποτέλεσμα οι δωρεές τους να έχουν ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ από το 2010 έως σήμερα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει στην επιστολή της η πρόεδρος της ΦΛΟΓΑ Μαρία Τρυφωνίδη «Τα τελευταία 2-3 χρόνια, η συνήθης επικοινωνία με τους διευθυντές των τμημάτων, οι οποίοι μας ενημέρωναν για τις ανάγκες τους, έχει σταματήσει για λόγους που δεν θέλουμε να πιστέψουμε. Ωστόσο, εμείς γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες υπάρχουν και μένουν ακάλυπτες εις βάρος όλων των παιδιών που νοσηλεύονται – και όχι μόνο των παιδιών με καρκίνο».