Skip to main content

Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις πληγείσες περιοχές

Βλοχός Καρδίτσας / Nick Paleologos / SOOC

Προσήλθαν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών 1.348 περιστατικά εκ των οποίων ανιχνεύθηκαν 48 γαστρεντερίτιδες και 86 λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Αύξηση στα περιστατικά covid19 καταγράφουν οι ειδικοί στις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel. Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης το τελευταίο 24ωρο προσήλθαν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών 1.348 περιστατικά εκ των οποίων ανιχνεύθηκαν 48 γαστρεντερίτιδες και 86 λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Στις νοσηλείες είχαμε 3 ακόμα ασθενείς με γαστρεντερίτιδα και 16 με λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Ωστόσο, από τις 86 λοιμώξεις του αναπνευστικού που ανιχνεύθηκαν 37 άτομα θετικά στη νόσο Covid19, ένα ποσοστό 43% δηλαδή.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει αύξηση των περιστατικών covid στην περιοχή της Θεσσαλίας ενώ, ανευρέθηκε και μία συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας σε οικισμό της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Ο κ. Σερέτης επεσήμανε ότι η αύξηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού πιθανώς οφείλεται και στην έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο, τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα αναφορικά με τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης αφού σε 7 δείγμα ατόμων έχουμε ένα μόνο πιθανό κρούσμα.

Όμως καταγράφηκαν 3 κρούσματα της νόσου σε αδέσποτα σκυλιά γεγονός που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς μπορεί να μεταφέρουν τη νόσο και στους ανθρώπους.

Οι εμβολιασμοί σύμφωνα με τον κ. Σερέτη συνεχίζονται κανονικά.