Skip to main content

Οzempic: Μεγάλο ερώτημα η τιμή μέσω ΙΦΕΤ – Τι απαντούν παράγοντες της αγοράς 

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν πως όσο υψηλή και εάν είναι η τιμή της εισαγωγής τους σκευάσματος, δεν δικαιολογεί την καθυστέρηση διάθεσης στην αγορά

Το παρασκήνιο για το φάρμακο των διαβητικών συνεχίζεται με παράγοντες της αγοράς να επιμένουν ότι δεν είναι ακριβή η εισαγωγή μέσω ΙΦΕΤ συνεπώς, δεν είναι απαγορευτικό το πόσο της συμμετοχής των ασθενών. Και ο λόγος είναι ότι η συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα μέσω ΙΦΕΤ είναι στο 10%.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς είχε εκφράσει την απορία για πιο λόγο αν έχει γίνει εισαγωγή δεν διατίθενται στην αγορά τα σκευάσματα. Διερωτώμενος μάλιστα, μήπως είναι λόγω της τιμής του που μπορεί να είναι υψηλή και να αυξάνει κατά πολύ τη συμμετοχή των ασθενών.

Καταγγελία ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Υπάρχει ozempic και δεν μας το διαθέτουν

Αναζητώντας την απάντηση στο ερώτημα αυτό, μάθαμε από παράγοντες της αγοράς ότι η τιμή της εισαγωγής τους σκευάσματος όσο υψηλή και να είναι δεν δικαιολογεί την καθυστέρηση διάθεσης στην αγορά. Όπως μας εξηγούν, η συμμετοχή σήμερα του ασθενή στο σκεύασμα που διατίθεται μέσω φαρμακείων φτάνει αυτή τη στιγμή στα 28,03 ευρώ.

Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση το σκεύασμα του ΙΦΕΤ, δηλαδή το Ozempic του 1mg, να κοστίζει 400 ευρώ, οι ασθενείς θα πληρώσουν συμμετοχή 40 ευρώ, γιατί η συμμετοχή στα φάρμακα του ΙΦΕΤ είναι 10%, δηλαδή δεν είναι τόσο τραγική η διαφορά λαμβάνοντας βέβαια υπόψη ότι είναι μόνο για λίγες μέρες μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η διαθεσιμότητα από την εταιρεία.