Skip to main content

Ελληνικές startups διαμορφώνουν το μέλλον της ψηφιακής υγείας

Ξεκίνησε ο νέος κύκλος του προγράμματος start4health (2023) του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer, στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά το Start4Health. Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Επιτάχυνσης (Accelerator) που εστιάζει στην Ψηφιακή Υγεία και εξελίσσεται σε θεσμό για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

Το CDI προσκαλεί ελληνικές startup εταιρείες να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις πρωτοποριακής τεχνολογίας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ζωής των ασθενών. Στο νέο πρόγραμμα αναζητά λύσεις ακόμα μεγαλύτερου εύρους, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερες startups να συμμετέχουν. Συγκεκριμένα, οι λύσεις μπορεί να αφορούν μία ή περισσότερες από 4 θεματικές κατηγορίες όπως είμαι η Ψηφιακή Υγεία, η Βιοπληροφορική, η Επιχειρηματική Ευφυία και η Πράσινη Καινοτομία, και να εξυπηρετούν οποιοδήποτε στάδιο της φαρμακευτικής διεργασίας, από την ανακάλυψη φαρμάκων, μέχρι την παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Οι δύο καλύτερες προτάσεις θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα 25.000 και 10.000 ευρώ για την πρώτη και δεύτερη νικήτρια ομάδα, αντίστοιχα. Eκτός από τα χρηματικά έπαθλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία τόσο να βελτιστοποιήσουν το επιχειρηματικό μοντέλο τους και να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά όσο και να διεκδικήσουν μελλοντική συνεργασία με την Pfizer.

Ήδη, η e-Nios (e-NIOS Applications ΙΚΕ), η εταιρεία που έλαβε το πρώτο βραβείο του περσινού Start4Health, έχει ξεκινήσει μία φιλόδοξη συνεργασία με το CDI, που έχει ως στόχο να απαντήσει στην κορυφαία πρόκληση της εξατομίκευσης των θεραπειών για ένα μεγάλο φάσμα ασθενειών.

Με αφορμή το νέο πρόγραμμα ο Nico Gariboldi, επικεφαλής του Κέντρου επεσήμανε ότι στόχος του CDI είναι να αναπτύσσει καινοτομίες που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών ενώ, δέσμευση της εταιρείας αποτελεί η συνεργασία με το ελληνικό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάιο του 2020 με απώτερο σκοπό, να κερδίσει τον ψηφιακό αγώνα του φαρμακευτικού κλάδου,  παρέχοντας ψηφιακές λύσεις υγειονομικής περίθαλψης για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών παγκοσμίως. Το Κέντρο σήμερα απασχολεί περισσότερους από 400 εργαζόμενους και αποτελεί τμήμα του παγκόσμιου δικτύου της Pfizer.

Για την υποβολή αιτήσεων μπορείτε να μπείτε στο:

https://centerfordigitalinnovation.pfizer.com/start4health