Skip to main content

Εμβολιασμοί: Άνοιξαν 270.000 νέα ραντεβού για τις επόμενες 10 ημέρες

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, άνοιξαν επιπλέον 270.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό (για τους 12 και άνω) για πρώτη και τρίτη δόση σε όλη τη χώρα για τις επόμενες 10 ημέρες.

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, αναφερόμενη στους εμβολιασμούς, είχε ενημερώσει για το άνοιγμα των νέων εμβολιαστικών γραμμών.

Ειδικά όσοι επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο της θα μπορούν στο εξής, καθώς άνοιξαν ραντεβού κάθε Κυριακή για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Έρχεται επίταξη γιατρών 

Η επιτάχυνση των εμβολιασμών θεωρείται καθοριστικής σημασίας για να αμβλυνθεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.  H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, παραδέχτηκε ότι υπάρχει αυξημένη πίεση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και κάλεσε τους πολίτες που έχουν θετικό rapid να μην σπεύδουν στα δημόσια νοσοκομεία για να κάνουν μοριακό τεστ, καθώς μπορούν να χρησιμοποιούν τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως τα Κέντρα Υγείας κ.ά.

Όπως είπε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση πιθανότατα την Παρασκευή ή την Δευτέρα θα σταθούν τα φύλλα πορείας, ώστε να προχωρήσει η επίταξη ιδιωτών γιατρών για την αντιμετώπιση περιστατικών covid ενώ, όπως είπε, ήδη βρίσκονται σε συνεννόηση στο υπουργείο Υγείας με τον ιδιωτικό τομέα για να προσφέρει την στήριξη του. Οι γιατροί – δεν έχει ακόμα οριστεί αριθμός – που θα ανταποκριθούν θα δουλεύουν με μειωμένο κατά 50% ωράριο ώστε να μπορούν να κρατήσουν και τα ιατρεία τους.

naftemporiki.gr