Skip to main content

ΠΟΥ: Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν ηθική ευθύνη για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Κατά τη διευθύντρια του τμήματος περιβάλλοντος, κλιματικής αλλαγής και υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι πολιτικοί πρέπει να δράσουν γρήγορα

Οι πολιτικοί σε όλη την Ευρώπη έχουν ηθική ευθύνη να αντιμετωπίσουν επειγόντως την ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με τη Μαρία Νέιρα, διευθύντρια του τμήματος περιβάλλοντος, κλιματικής αλλαγής και υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε την Τετάρτη ο Guardian, η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σοβαρή κρίση δημόσιας υγείας, με σχεδόν όλους τους πολίτες της να ζουν σε περιοχές με επικίνδυνα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Κατά τη Μαρία Νέιρα, οι πολιτικοί πρέπει να δράσουν γρήγορα προκειμένου να μειωθεί η ρύπανση.

Guardian: Το 98% των Ευρωπαίων αναπνέει τοξικό αέρα

«Ως γιατρός, δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να υπενθυμίσω στους ανθρώπους ότι μιλάμε για εγκεφαλικά, για καρδιακές παθήσεις, για άσθμα, για καρκίνο του πνεύμονα, διαβήτη, χαμηλό βάρος γέννησης, πρόωρους τοκετούς» είπε σύμφωνα με τον Guardian η διευθύντρια του τμήματος περιβάλλοντος του ΠΟΥ και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους ότι κάθε φορά που αναπνέετε, εισπνέετε κάτι τοξικό στο σώμα σας, το οποίο έχει καταστροφικό αντίκτυπο». Είπε επιπλέον ότι δεν θα ήταν αποδεκτό το 98% των Ευρωπαίων να καταναλώνουν επικίνδυνα μολυσμένο νερό, και το ίδιο θα πρέπει να ισχύει για τον αέρα που αναπνέουν.

Με πόσα βήματα μειώνουμε τον κίνδυνο θανάτου – Τι δείχνει η μεγαλύτερη παγκόσμια μελέτη