Skip to main content

Η περίοδος Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2014 η θερμότερη παγκοσμίως από το 1880

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

H περίοδος Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2014 είναι η θερμότερη που έχει καταγραφεί στον πλανήτη από την έναρξη των καταγραφών της θερμοκρασίας το 1880, ανακοίνωσε την Δευτέρα η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA).

Ο Νοέμβριος ήταν ο έβδομος πιο θερμός μήνας στα χρονικά με θερμοκρασία 0,65 βαθμών Κελσίου πάνω από το μέσο όρο του 20ού αιώνα, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Για τους 10 πρώτους μήνες του έτους, η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεανών και του εδάφους ήταν 0,70 βαθμοί πάνω από το μέσο όρο του προηγούμενου αιώνα και η υψηλότερη που έχει ποτέ καταγραφθεί από το 1880, ξεπερνώντας κατά 0,01 βαθμό το προηγούμενο ρεκόρ, του 2005.

Ο μέσος όρος της επιφάνειας των αρκτικών πάγων το Νοέμβριο ήταν 5,7% (6.216 τετραγωνικά χιλιόμετρα) κάτω από τον μέσο όρο από το 1981 ως το 2010, επισήμανε επίσης η NOAA.

Η επιφάνεια των πάγων στην Αρκτική ήταν η 9η μικρότερη από το 1979, όταν ξεκίνησαν οι καταγραφές των στοιχείων από τους δορυφόρους, γνωστοποίησε επίσης το Εθνικό Κέντρο Μετρήσεων Χιονιού και Πάγου των ΗΠΑ (NSIDC).

Στην Ανταρκτική η επιφάνεια των πάγων ήταν το Νοέμβριο στο 2% (3.367 τετραγωνικά χιλιόμετρα) πάνω από το μέσο όρο του 1981 στα 2.010 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Πρόκειται για την 8η μεγαλύτερη έκταση πάγων που έχει ποτέ καταμετρηθεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.