Skip to main content

Wirecard: Μάχη για την επιβίωση, αφού ομολόγησε ότι 1,9 δισ. «δεν υπήρξαν ποτέ»

H Wirecard δίνει μάχη για την επιβίωση της μετά την ομολογία της ότι 1,9 δισ. ευρώ που είχε εγγράψει ως ενεργητικό πιθανότατα δεν υφίστανται, δεν υπήρξαν ποτέ. Πρόκειται για ένα μεγάλο λογιστικό σκάνδαλο, που έχει προκαλέσει τριγμούς στο χρηματοοικονομικό σύστημα της Γερμανίας.

Η εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές και εξετάζει την πλήρους κλίμακας αναδιάρθρωση, αφού απέσυρε τα αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2019 και το πρώτο τρίμηνο του 2020. Οι προηγούμενες περιγραφές των δραστηριοτήτων της με τρία μέρη, που επεξεργάζονται συναλλαγές για λογαριασμό της, «δεν ήταν σωστές».

Ακόμη και πριν τη σημερινή ανακοίνωση όσο ξεδιπλωνόταν το σκάνδαλο τόσο μεγαλύτερο σφυροκόπημα δέχονταν μετοχές και ομόλογα της Wirecard, ενώ ο διευθύνων σύμβουλός της οδηγήθηκε σε παραίτηση. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα έχασε το 90% της κεφαλαιοποίησής της. «Πρόκειται για πλήρη καταστροφή» σχολίασε η BaFin,, η αρχή εποπτείας του γερμανικού τραπεζικού τομέα. «Είναι ντροπή αυτό που έγινε» συμπλήρωσε σε ανακοίνωσή της.

naftemporiki.gr