Skip to main content

Κλίνγκμπαϊλ: Η Γερμανία δεν συμμετέχει στον πόλεμο του Ιράν, αλλά αισθάνεται τις επιπτώσεις του

REUTERS/Nadja Wohlleben

Το ΔΝΤ μείωσε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Γερμανίας για φέτος και το επόμενο έτος

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Παρ’όλο που η Γερμανία δεν εμπλέκεται στον πόλεμο του Ιράν, η χώρα αισθάνεται άμεσα τον οικονομικό του αντίκτυπο, δήλωσε την Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Λαρς Κλίνγκμπαϊλ.

Ερωτηθείς για τις προβλέψεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα, ο Κλίνγκμπαϊλ είπε ότι βρίσκονται σε στάδιο προετοιμασίας και δεν μπορούσε να τις σχολιάσει.

«Αλλά αυτό που μπορούμε ήδη να δούμε τώρα είναι ότι αυτός ο πόλεμος βλάπτει και εμάς στη Γερμανία όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο των εαρινών συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η πρόβλεψη του ΔΝΤ

Το ΔΝΤ μείωσε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Γερμανίας για φέτος και το επόμενο έτος την Τρίτη, προβλέποντας ρυθμούς ανάπτυξης 0,8% το 2026 και 1,2% το 2027, μειωμένους κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες από τις προηγούμενες προβλέψεις του και για τα δύο έτη.

Πηγή: Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.