Skip to main content

ΕΕ: Πακέτο κυρώσεων νούμερο 19 κατά της Ρωσίας – Απαγόρευση στις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου

SHUTTERSTOCK

«Γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο για τον Πούτιν να χρηματοδοτήσει αυτόν τον πόλεμο», θεωρεί η Κάγια Κάλας

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η ΕΕ κατέληξε σε συμφωνία για το 19ο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας, το οποίο μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνει την πλήρη διακοπή μέχρι την 1 Ιανουαρίου 2028 των εισαγωγών ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) και επιπλέον μέτρα εναντίον του σκιώδους ρωσικού στόλου.

Τα 27 κράτη-μέλη ενέκριναν σήμερα το πακέτο αυτό, αφού η Σλοβακία υποχώρησε και δέχθηκε να το στηρίξει.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας, Κάγια Κάλας ανέφερε: «Μόλις εγκρίναμε το 19ο πακέτο κυρώσεων. Στοχεύει, μεταξύ άλλων, ρωσικές τράπεζες, ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, οντότητες στην Ινδία και την Κίνα. Η ΕΕ περιορίζει τις κινήσεις των Ρώσων διπλωματών για να αντιμετωπίσει τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης. Γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο για τον Πούτιν να χρηματοδοτήσει αυτόν τον πόλεμο».

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.