Skip to main content

Πού επενδύει το «χρυσό» 0,001%, του κόσμου;

Η δημογραφική ομάδα που ενσαρκώνει τον ακραίο πλούτο, είναι επιλεκτική όταν πρόκειται για επενδύσεις

Αν και δεν υπάρχει επίσημο όριο, τα άτομα με συνολική καθαρή περιουσία άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι ένα καλό σημείο αναφοράς για την είσοδο στο κλαμπ του 0,001%, αυτό των μεγιστάνων.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο πληθυσμός των υπερ-εκατομμυριούχων ανέρχεται σε περίπου 28.420 άτομα, σε μεγάλο βαθμό συγκεντρωμένοι στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Λονδίνο και το Πεκίνο, σύμφωνα με στοιχεία της Wrise Wealth Management Singapore, μιας εταιρείας διαχείρισης πλούτου για άτομα με εξαιρετικά υψηλή περιουσιακή επιφάνεια.

 «Αυτές οι πόλεις διαθέτουν ισχυρές χρηματοοικονομικές υποδομές, ισχυρά επιχειρηματικά οικοσυστήματα και επικερδείς αγορές ακινήτων, γεγονός που τις καθιστά ελκυστικούς προορισμούς για τους υπερ-πλούσιους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Wrise, Kevin Teng στο CNBC.

«Και αυτή η δημογραφική ομάδα που “ενσαρκώνει τον ακραίο πλούτο” είναι επιλεκτική όταν πρόκειται για επενδύσεις, συμπλήρωσε.

«Οι κάτοχοι ακραίου πλούτου, δεν επενδύουν σε πράγματα που δεν είναι εύκολα ρευστοποιήσιμα. Για παράδειγμα, αυτό σημαίνει ότι δεν ασχολούνται με μετοχές που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο», δήλωσε από την πλευρά του ο Salvatore Buscemi, διευθύνων σύμβουλος της Dandrew Partners, ενός ιδιωτικού γραφείου οικογενειακών επενδύσεων

«Δεν επενδύουν ούτε καν στην κρυπτογράφηση, είτε το πιστεύετε είτε όχι», δήλωσε ο Buscemi. «Αυτό που αναζητούν είναι να διατηρήσουν την κληρονομιά και τον πλούτο τους».

1. Ακίνητη περιουσία

Τα χαρτοφυλάκια των εκατομμυριούχων συχνά περιλαμβάνουν «πολύ ακριβά ακίνητα», δήλωσε ο Buscemi, με προτίμηση προς τα ακίνητα -τρόπαια, λόγω του στατους τους, ή περιουσιακά στοιχεία με επενδυτική αξία που κατασκευάστηκαν συνήθως στα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Michael Sonnenfeldt, ιδρυτής και πρόεδρος της Tiger 21 – ενός δικτύου επιχειρηματιών και επενδυτών εξαιρετικά υψηλής οικονομικής αξίας – δήλωσε στο CNBC ότι οι επενδύσεις σε ακίνητα αντιπροσωπεύουν συνήθως το 27% των χαρτοφυλακίων τους.

2.Οικογενειακά γραφεία ως επενδυτικά οχήματα

Τα άτομα με τέτοιο εύρος πλούτου διαχειρίζονται συνήθως τα χρήματά τους από family offices, τα οποία ασχολούνται με τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της κληρονομιάς τους, του οικιακού προϋπολογισμού, των πιστωτικών καρτών, των άμεσων οικογενειακών εξόδων κ.λπ., δήλωσε ο Andrew Amoils, αναλυτής της εταιρείας παγκόσμιας πληροφόρησης για τον πλούτο, New World Wealth.

«Τα συγκεκριμένα οικογενειακά γραφεία συχνά διαθέτουν ιδρύματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς και βραχίονες επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύουν σε νεοφυείς επιχειρήσεις υψηλής ανάπτυξης», δήλωσε ο Amoils.

Ο αριθμός των οικογενειακών γραφείων στον κόσμο έχει τριπλασιαστεί από το 2019, ξεπερνώντας πέρυσι τα 4.500 παγκοσμίως, με εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, ύψους 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων συνολικά.

Εναλλακτικές επενδύσεις;

Οι μεγιστάνες συχνά έλκονται από εναλλακτικές επενδύσεις, όπως αυτή της αγοράς ποσοστών αθλητικών ομάδων, δήλωσε ο Buscemi της Dandrew.

«Πρόκειται για πολύ ειδική κατηγορία για να συμμετάσχει κανείς και απαιτεί πολλά περισσότερα από χρήματα. Η κατοχή μεριδίου σε μια αθλητική ομάδα είναι ένας τρόπος για αυτά τα άτομα να αναδείξουν την κοινωνική τους καταξίωση, είπε ο Buscemi.

Για παράδειγμα,«στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν αγοράζεις μια ομάδα NFL, σου απονέμουν την ιδιότητα του ιππότη»…

naftemporiki.gr