Skip to main content

Berkshire Hathaway: Νέα απογείωση για τα κέρδη της εταιρείας του Μπάφετ

Σε θεαματικά επίπεδα και το ρευστό της

Μεγάλη αύξηση στα λειτουργικά κέρδη τετάρτου τριμήνου εμφάνισε η Berkshire Hathaway, χάρη στις εντυπωσιακές επιδόσεις των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της, ενώ είδε για ακόμη μία φορά το ρευστό της να σκαρφαλώνει σε επίπεδα – ρεκόρ.

Η εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ, που έχει μερίδια σε ασφαλιστικές, σιδηροδρόμους, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και τεχνολογικούς κολοσσούς – είχε λειτουργικά κέρδη ύψους 8,481 δισ. δολαρίων το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου. Πρόκειται για αύξηση 28% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. 

Για το σύνολο του 2023 παρήγαγε λειτουργικά κέρδη 37,35 δισ. δολαρίων, τα οποία και ήταν αυξημένα κατά 17% σε σχέση με τα 30,853 δισ. δολάρια του 2022.

Το ρευστό και οι επιδόσεις των επιμέρους των μονάδων

Στα τέλη του τέταρτου τριμήνου η Berskhire είχε στη διάθεσή της ρευστό ύψους 167,6 δισ. δολαρίων – ποσό ρεκόρ, που ήταν αυξημένο κατά 10,4 δισ. δολάρια σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Οι μετοχές Class A της Berkshire έχουν κάνει ράλι 16% φέτος.

Η Geico, η εταιρεία ασφάλισης αυτοκινήτων, που θεωρείται το «αγαπημένο παιδί», εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 5,428 δισ. δολαρίων το 2023. Η Burlington Northern Santa Fe είχε καθαρά κέρδη 5,087 δισ. δολαρίων.

Τα λειτουργικά κέρδη από σιδηροδρόμους, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και ενέργειας ήταν μειωμένα σε σχέση. με την προηγούμενη χρονιά.