Skip to main content

Disney: Ώθηση στη μετοχή λόγω Epic και Taylor Swift – Αναβάθμιση του guidance για το 2024

Αναβάθμιση του guidance και υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη τριμήνου

Ράλι σημειώνουν οι μετοχές της Disney, στις προσυνεδριακές συναλλαγές, αφού τα κέρδη της εταιρείας για το α’ τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ενώ ανακοινώθηκε και μια σειρά από deals και επερχόμενες προβολές στην πλατφόρμα.

Στην πιο εντυπωσιακή ανακοίνωσή της, ο CEO Bob Iger δήλωσε ότι η εταιρεία θα κάνει το μεγαλύτερο βήμα της μέχρι στιγμής στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών με ένα μερίδιο 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Epic Games, τον κατασκευαστή του blockbuster Fortnite.

Η Disney θα συνεργαστεί με την Epic για τη δημιουργία νέων παιχνιδιών χρησιμοποιώντας την πνευματική της ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένων των Disney, Pixar, Marvel, Star Wars και Avatar.

Η εταιρεία αναβάθμισε επίσης το guidance και πλέον αναμένει κέρδη 4,60 δολάρια ανά μετοχή για το 2024, δηλαδή τουλάχιστον 20% υψηλότερα από αυτά του 2023.

Επιπλέον, η Disney ανακοίνωσε για το τρίμηνο κέρδη 1,22 δολάρια ανά μετοχή με τους αναλυτές να προβλέπουν 99 cents ανά μετοχή ενώ τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 23,55 δισ. δολάρια με τους αναλυτές να αναμένουν 23,64 δισ. δολάρια.

Οι συνδρομητές του Disney+ συρρικνώθηκαν κατά 1,3 εκατ. από το προηγούμενο τρίμηνο λόγω της αύξησης των τιμών. Για τον ίδιο όμως λόγο, αυξήθηκαν τα έσοδα.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα εγκαινιάσει μια υπηρεσία streaming του ESPN το 2025, θα μεταδώσει μια αποκλειστική έκδοση της ταινίας Eras Tour της Taylor Swift στο Disney+ και θα κυκλοφορήσει μια συνέχεια της επιτυχίας “Moana” φέτος.