Skip to main content

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Ξεφορτώθηκε μετοχές της Meta αξίας 400 εκατ. δολαρίων

Στα 128 δισ. δολάρια η περιουσία του- Διατηρεί το 13% της Meta

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, πούλησε μετοχές αξίας άνω των 400 εκατ. δολαρίων τους τελευταίους δύο μήνες του 2023.

Ο ιδρυτής του Facebook άρχισε να πουλάει μετοχές την 1η Νοεμβρίου και συνέχισε κάθε μέρα έως το τέλος του έτους. Συνολικά πούλησε 1,28 εκατ. μετοχές για περίπου 428 εκατ. δολάρια.

Είναι η πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2021 που ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο περιορίζει τις μετοχές του στον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Meta είχε μια καλή χρονιά καθώς η μετοχή της εκτινάχθηκε στα ύψη κατά 194%. Την χρονιά σφράγισαν οι περικοπές κόστους στις οποίες προχώρησε ο Ζάκερμπεργκ και η δημοφιλία της τεχνητής νοημοσύνης που «έσπρωξε» τις επενδύσεις προς τις μετοχές των Big Tech με υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Η μετοχή της Meta ήταν επίσης η δεύτερη του δείκτη S&P 500 με τις καλύτερες επιδόσεις πέρυσι. Μπροστά της βρέθηκε μόνο τη Nvidia.

Ο Ζάκερμπεργκ κατέχει περίπου το 13% της Meta, με το μερίδιό του να εκτιμάται σε κάτι λιγότερο από 116 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Business Insider. Η προσωπική του περιουσία εκτινάχθηκε κατά 80 δισ. δολάρια πέρυσι, φτάνοντας στα 128 δισ. δολάρια, χάρη στην τιμή της μετοχής της Meta, σύμφωνα με το Bloomberg.