Skip to main content

Ο Sam Altman στέλνει τη μετοχή της Microsoft προς νέο ρεκόρ – Θα σπάσει τα 3 τρισ. η κεφαλαιοποίηση;

Sam Altman

Αύξηση 2% στις προσυνεδριακές συναλλαγές - Στο +55 δισ. η κεφαλαιοποίηση

Πόσο αξίζει ο Sam Altman; Σε μία πρώτη αντίδρασή τους οι επενδυτές απαντούν: 55 δισ. δολάρια.

Στις προσυνεδριακές συναλλαγές, μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι προσλαμβάνει τον απολυθέντα συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της OpenAI προκειμένου να ηγηθεί της δικής της ομάδας τεχνητής νοημοσύνης (AI), η μετοχή της εταιρείας καταγράφει άνοδο 2% και η κεφαλαιοποίησή της ενισχύεται κατά 55 δισ. δολάρια στα 2,75 τρισ. δολάρια.

Αν διατηρηθεί αυτή η δυναμική (και οι περισσότεροι αναλυτές βλέπουν καλούς λόγους για διατήρησή της) θα είναι θέμα χρόνου να δούμε τη Microsoft να σπάει και το φράγμα των 3 τρισ. δολαρίων σε χρηματιστηριακή αξία.

Να θυμίσουμε ότι η Microsoft είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της OpenAI, έχοντας επενδύσει 13 δισ. δολάρια, που της χαρίζουν μερίδιο 49%.

Και Altman και OpenAI – Ο Ναντέλα παίζει σε διπλό ταμπλό

Ο CEO, Σάτια Ναντέλα, ανακοινώνοντας με ενθουσιασμό την πρόσληψη του Sam Altman ξεκαθάρισε παράλληλα πως παραμένει προσηλωμένος και στην επένδυση/συνεργασία με την OpenAI, παρά το γεγονός ότι το διοικητικό συμβούλιό της ήταν εκείνο που έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Sam Altman, ενώ και ο ίδιος αποσπά ουσιαστικά προσωπικό της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης και το φέρνει στη Microsoft.

Σημειώνεται ότι στο δυναμικό του αμερικανικού γίγαντα λογισμικού έχει ενταχθεί πέραν του Sam Altman και ο παραιτηθείς από την OpenAI, Greg Brockman (ήταν συνιδρυτής και πρόεδρος), όπως και επιστημονικό προσωπικό που υπέβαλε παραίτηση αμέσως μετά την απόλυση Altman, χαρακτηρίζοντάς τη πραξικοπηματική.