Skip to main content

WeWork: Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

REUTERS/Kate Munsch

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της περιελάμβανε 777 τοποθεσίες σε 39 χώρες έως τις 30 Ιουνίου

H προβληματική εταιρεία παροχής ευέλικτων χώρων εργασίας WeWork, με χρέη σχεδόν 19 δισ. δολαρίων, υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο Κεφάλαιο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.

Η αίτηση απαριθμεί περιουσιακά στοιχεία αξίας 15 δισ. δολαρίων.

Νωρίτερα, την Δευτέρα, ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της, σύμφωνα με ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Τον τελευταίο χρόνο, η μετοχή της έχει χάσει το 98% της αξίας της.

Η κατάθεση αίτησης πτώχευσης δεν ήρθε ξαφνικά καθώς δημοσίευμα της 31ης Οκτωβρίου από την Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία σχεδίαζε να κηρύξει πτώχευση.

Η εταιρεία, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ανέφερε ότι έχει συνάψει συμφωνία αναδιάρθρωσης με τους πιστωτές που αντιπροσωπεύουν περίπου το 92% των εγγυημένων ομολογιών της και ότι θα εξορθολογίσει το χαρτοφυλάκιο ενοικίασης χώρων γραφείων.

Η αίτηση πτώχευσης δεν θα επηρεάσει τις δραστηριότητες της WeWork εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χώροι της παραμένουν ανοιχτοί και λειτουργικοί.

Ωστόσο, η εταιρεία πρόσθεσε ότι θα «εξορθολογίσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο μίσθωσης εμπορικών γραφείων της» κατά την αναδιάρθρωσή της.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της περιελάμβανε 777 τοποθεσίες σε 39 χώρες έως τις 30 Ιουνίου.

Η WeWork ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος ενοικιαστής γραφείων στο Μανχάταν. Η εταιρεία δυσκολεύεται από τότε που η αρχική της προσπάθεια να μπει στο χρηματιστήριο κατέρρευσε το 2019 λόγω ανησυχιών για τα χρέη, τις ζημίες και τη διαχείρισή της.

Μέσα σε λίγους μήνες, πέρασε από τον σχεδιασμό της δημόσιας εγγραφής στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και την απόκτηση ενός πακέτου διάσωσης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δέχθηκε επίσης βαρύ πλήγμα από την πανδημία.