Skip to main content

O CEO που είχε απολύσει 900 υπαλλήλους μέσω Zoom προσπάθησε να γίνει «περισσότερο συμπονετικός»

Σχεδόν δύο χρόνια μετά δηλώνει ότι «δούλεψε πολύ, πολύ σκληρά» για να γίνει πιο ευγενικός CEO.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ψηφιακής χορήγησης στεγαστικών δανείων Better.com, Βίσαλ Γκαργκ, είχε γίνει γνωστός τον Δεκέμβριο του 2021 για την σκληρή του απόφαση να απολύσει πάνω από 900 άτομα  σε μία ψηφιακή συνάντηση μέσω Zoom και λίγες εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα.

Τότε είχε κατηγορήσει τουλάχιστον 250 απολυμένους υπαλλήλους έκλεψαν από την εταιρεία ψηφιακών στεγαστικών δανείων «φουσκώνοντας» τις ώρες εργασίας τους.

Αργότερα παδέχθηκε στους υπαλλήλους που παρέμειναν στην εταιρεία ότι είχε κάνει λάθος με τις απολύσεις.

Σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά δηλώνει ότι «δούλεψε πολύ, πολύ σκληρά» για να γίνει πιο ευγενικός CEO. Σε συνέντευξή του στο TechCrunch, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, δήλωσε ότι πέρασε από «πολλή εκπαίδευση ηγεσίας» για να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη με το προσωπικό του μετά από τις απολύσεις μέσω Zoom.

«Έτσι, δούλεψα πολύ, πολύ σκληρά για να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζομαι στην ομάδα κάθε μέρα και να είμαι πιο συμπονετικός και να τους συμπεριφέρομαι με το ίδιο επίπεδο ευγένειας που δείχνω στους πελάτες μας», είπε.

«Νομίζω ότι εστίαζα στην αποστολή, με επίκεντρο τον πελάτη και πραγματικά επικεντρώθηκα σε αυτό που χρειαζόταν για να οδηγήσει την ανάπτυξη», πρόσθεσε. Αλλά, όπως είπε, αργότερα συνειδητοποίησε ότι εάν ήθελε «οι πελάτες του Better.com να είναι ευχαριστημένοι» χρειάζεται και το προσωπικό του να «αισθανθεί ευχαρίστηση».

Πλέον η εταιρεία έχει λίγο λιγότερους από 1.000 υπαλλήλους.