Skip to main content

Καμία σχέση με τις άλλες…εξαγορές: 1 ευρώ θα δώσει η Arnest για τη ρωσική μονάδα της Heineken

«Μας πήρε πολύ περισσότερο από ό,τι υπολογίζαμε» είπε ο επικεφαλής της Heineken για τη διαδικασία «εξόδου» από τη Ρωσία

Σχεδόν έναν χρόνο αφότου δεσμεύτηκε να αποχωρήσει από τη Ρωσία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Heineken ανακοίνωσε τελικά τη συμφωνία για την πώληση της ρωσικής μονάδας της.

Θα περάσει στον έλεγχο της ρωσικής Arnest, η οποία θα καταβάλλει στον ολλανδικό κολοσσό το ποσό του… 1 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η Heineken όχι μόνο δεν θα έχει έσοδα από την πώληση, αλλά και θα εγγράψει ζημίες 300 εκατ. ευρώ για τη μονάδα.

«Μας πήρε πολύ περισσότερο από ό,τι πολύ υπολογίζαμε» παραδέχθηκε ο επικεφαλής της Heineken, Ντολφ φαν ντε Μπρινκ, αναφερόμενος στη διαδικασία της «απαλλαγής» από τις ρωσικές δραστηριότητες.

Προστασία 1.800 εργαζομένων

«Ωστόσο η συμφωνία αυτή διασφαλίζει το μέλλον τους υπαλλήλους μας και μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε την έξοδο από τη χώρα με υπεύθυνο τρόπο» πρόσθεσε.

Με το 1 ευρώ η Arnest αγοράζει 7 εγκαταστάσεις ζυθοποιΐας στη Ρωσία και αναλαμβάνει να απασχολεί τουλάχιστον για τα επόμενα 3 χρόνια τους 1.800 εργαζομένους τους.

Δυσκολίες και για άλλες εταιρείες

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο μήνα ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για την εθνικοποίηση μονάδων των Carlberg και Danone.

Πριν από λίγες ημέρες η μητρική της Domino’s Pizza είπε ότι θα κλείσει τα ρωσικά εστιατόριά της και θα θέσει τις ρωσικές δραστηριότητες σε καθεστώς χρεοκοπίας, αφού δεν κατέστη δυνατό να βρει αγοραστή.

naftemporiki.gr