Skip to main content

Uber: Βελτίωση των οικονομικών μεγεθών για το β’ τρίμηνο

Πτώση των μετοχών της Uber μετά την απώλεια εσόδων, παρά τα λειτουργικά κέρδη

Η Uber ίσως βρίσκεται στην αρχή μιας περιόδου συνεχούς κερδοφορίας, καθώς ο γίγαντας της εταιρείας μεταφορών με ταξί δημοσίευσε την Τρίτη αιφνιδιαστικά θετικά κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο και δημιούργησε τα πρώτα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη της.

Τα συνολικά έσοδα της Uber για το β’ τρίμηνο ανήλθαν σε 9,23 δισ. δολάρια από 8,07 δισ. δολάρια στο β’ τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν μια μέτρηση στα 9,33 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία κατέγραψε καθαρά κέρδη για το β’ τρίμηνο στα 394 εκατ. δολάρια ή 18 σεντς ανά μετοχή, ενώ ανακοίνωσε καθαρές ζημίες ύψους 2,6 δισ. δολαρίων ή 1,33 δολαρίων ανά μετοχή στην προηγούμενη περίοδο. Οι αναλυτές που παρακολουθούνται από την FactSet ανέμεναν ζημία 1 σεντ ανά μετοχή.

Η Uber προέβλεψε ακαθάριστες κρατήσεις 34 έως 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρέχον τρίμηνο και προσάρμοσε κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων από 975 εκατομμύρια δολάρια έως 1 δισεκατομμύριο δολάρια, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι ο Chief Financial Officer Nelson Chai παραιτείται από τις 5 Ιανουαρίου