Skip to main content

Έδωσαν χέρια Microsoft – Sony: Το Call of Duty θα μείνει στα PlayStation

Η συμφωνία υπεγράφη αφότου έκλεισε οριστικά η εξαγορά της Activision από τη Microsoft

Δεσμευτική συμφωνία 10ετους διάρκειας ανακοίνωσαν σήμερα ότι υπέγραψαν Sony και Microsoft, προκειμένου το δημοφιλές παιχνίδι της Activision Blizzard, Call of Duty, να παραμείνει στις κονσόλες της ιαπωνικής εταιρείας, PlayStation.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε αφότου η Microsoft έκλεισε οριστικά την εξαγορά της Acitivision Blizzard, ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια των ρυθμιστικών αρχών.

«Με χαρά ανακοινώνουμε ότι η Microsoft και η PlayStation υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία να διατηρηθεί το Call of Duty στην κονσόλα, στον απόηχο της εξαγοράς της Activision Blizzard», έγραψε στο Twitter ο CEO της Microsoft Gaming, Φιλ Σπένσερ.

Να σημειωθεί ότι οι ρυθμιστικές αρχές είχαν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για την ισχύ που θα αποκτήσει η Microsoft στην αγορά gaming εάν εγκριθεί η εξαγορά της Activision. Και τούτο γιατί η τελευταία είναι κατασκευάστρια άκρως δημοφιλών βιντεοπαιχνιδιών, ενώ η Microsoft είναι η κατασκευάστρια της κονσόλας Xbox, που είναι ευθέως ανταγωνιστική του PlayStation.

Υπήρχαν λοιπόν φόβοι ότι η Microsoft θα θελήσει να καταστήσει τα πιο δημοφιλή παιχνίδια της Acitivision αποκλειστικά διαθέσιμα στο Xbox, εκτοπίζοντας έτσι τον μεγάλο ανταγωνιστή της, τη Sony, από την αγορά.