Skip to main content

Τουρκία: Πάνω από 108 δισ. δολάρια τα συναλλαγματικά αποθέματα

Σημαντική αύξηση στα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Tα συναλλαγματικά αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας κατέγραψαν σημαντική αύξηση, καθώς ξεπέρασαν τα 108 δισ. δολάρια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Τα συναλλαγματικά μας αποθέματα ήταν 98,5 δισεκατομμύρια δολάρια στις 26 Μαΐου και αυξήθηκαν στα 108,6 δισεκατομμύρια δολάρια στις 30 Ιουνίου», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι «σημαντικός στόχος του οικονομικού προγράμματος που υλοποιεί η κυβέρνηση είναι η συσσώρευση διεθνούς συναλλάγματος, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς».

«Την ίδια περίοδο, τα καθαρά αποθεματικά βελτιώθηκαν κατά 14,2 δισ. δολάρια» τονίζει στην ανάρτησή του ο Σιμσέκ και προσθέτει: «Αυτή η ραγδαία αύξηση των αποθεματικών την τελευταία περίοδο είναι ενθαρρυντική. Εκτός από τις ορθολογικές πολιτικές που συμβάλουν στην αύξηση των αποθεματικών, η Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει τις προσπάθειές μας για παροχή πρόσθετων πόρων από το εξωτερικό προς τη χώρα μας Θα συνεχίσουμε να κάνουμε βήματα», τονίζει ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών.