Skip to main content

WSJ: Οι ΗΠΑ θα περιορίσουν την πρόσβαση της Κίνας σε υπηρεσίες «cloud» 

Θα απαιτηθεί από τους τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Amazon και η Microsoft, να ζητούν εξουσιοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ προτού παρέχουν στους Κινέζους πελάτες τις υπηρεσίες

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να περιορίσει την πρόσβαση των κινεζικών εταιρειών στις υπηρεσίες «cloud» στις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει η Wall Street Journal, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές στην Ουάσιγκτον.

Εάν εφαρμοστεί, αυτό το μέτρο πιθανότατα θα απαιτηθεί από τους τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Amazon και η Microsoft, να ζητούν εξουσιοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ προτού παρέχουν στους Κινέζους πελάτες τις υπηρεσίες «cloud», γράφει η WSJ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Υπουργείο Εμπορίου θα εισαγάγει περιορισμούς τις επόμενες εβδομάδες στο πλαίσιο της πολιτικής ελέγχου των εξαγωγών ημιαγωγών  που ψηφίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Κίνα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα ελέγχει τις εξαγωγές ορισμένων μετάλλων που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία ημιαγωγών, ένα νέο μέτρο που θα εντείνει την αυξανόμενη διαμάχη του Πεκίνου με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τομέα της προηγμένης τεχνολογίας.