Skip to main content

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ράλι για τις μετοχές της μετά από δημοσίευμα για εξαγορά από το Κατάρ

Reuters/Paul Childs

Τι αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας Al-Watan.

Οι μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημείωσαν άνοδο έως και 30% στις προσυνεδριακές συναλλαγές την Τρίτη, μετά από δημοσιεύματα στον Τύπο του Κατάρ που ότι ο σεΐχης Γιασίμ Μπιν Χαμάντ αλ Θάνι είναι πιθανό να έχει «κλειδώσει» την εξαγορά της ομάδας καθώς κατέθεσε νέα μεγαλύτερη πρόταση.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Al-Watan του Κατάρ ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ότι ο σεΐχης Γιασίμ, γιος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, πρόκειται να ανακοινωθεί ως ο προτιμώμενος πλειοδότης του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Premier League. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεΐχης Χαμάντ ιμπν Τζαμπρ αλ Θανί είναι συνιδιοκτήτης της εφημερίδας.

Από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει υπάρξει αντίδραση.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Γκλέιζερ, οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανακοίνωσε την επίσημη διαδικασία πώλησης στα τέλη του περασμένου έτους, λέγοντας στις 22 Νοεμβρίου ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα αρχίσει να διερευνά «στρατηγικές εναλλακτικές» για τον σύλλογο.

Ο σεΐχης Γιασίμ στις 7 Ιουνίου υπέβαλε, σύμφωνα με αναφορές, μια βελτιωμένη προσφορά, την πέμπτη στη σειρά και τελευταία, ύψους περίπου 6,3 δισ. δολαρίων για τον πλήρη έλεγχο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τα δημοσιεύματα έρχονται μετά από επτά μήνες διαπραγματεύσεων, με τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ να βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις για την εξαγορά του συλλόγου. Ο Ράτκλιφ λέγεται ότι ήθελε να αγοράσει περίπου το 60% του συλλόγου.