Skip to main content

Wall Street: Με πτώση το άνοιγμα της αυλαίας – Υποχωρούν οι τραπεζικές μετοχές

Aνήσυχοι οι επενδυτές και για την κρίση του ορίου χρέους στις ΗΠΑ

Με απότομη πτώση άνοιξε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανήσυχοι για την τύχη των περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών.

Την ίδια στιγμή οι επενδυτές είναι ανήσυχοι και για την κρίση του ορίου χρέους στις ΗΠΑ μετά και την προειδοποίηση της Αμερικανίδας υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν ότι  η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να ξεμείνει από χρήματα μέσα σε ένα μήνα. Εν αναμονή βρίσκονται και για τις αποφάσεις της Federal Reserve.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης την Τετάρτη και στη συνέχεια να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά για το υπόλοιπο του 2023, σύμφωνα με το Reuters .

Γύρω στις 18.15 (ώρα Ελλάδας) ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά 1,59%, ο δείκτης Nasdaq κατά 1,46% και ο Standard & Poor’s 500 κατά 1,65%.

Παρά την εξαγορά της First Republic από την JPMorgan, την Δευτέρα, που είχε ως στόχο να αμβλύνει την τραπεζική κρίση, εμφανίζονται νέες αναταράξεις στον τομέα. Μεταξύ άλλων, η μετοχή της περιφερειακής τράπεζας PacWest υποχωρεί κατά 40% και εκείνη της Western Alliance κατά 20%.